A PlayStation 5 meg fogja érni a pénzét, de nem feltétlenül lesz olcsó – IGN Hungary

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke nemrég elbeszélgetett a Gamesindustry.biz munkatársával. Az így született cikkben elhangzott egy-két dolog a PlayStation 5-tel kapcsolatban, például hogy mi alapján fogják megszabni az árát, illetve hogy a járvány hogyan befolyásolja a konzol megjelenését.

A cikk legérdekesebb része talán az, ahol Ryan elmondja, hogy a járvány bebizonyította, a videojátékozás az egyik olyan üzletág, amely profitál a gazdaságilag nehéz időszakok alatt. Ami szerinte logikus, hisz az embereknek ilyenkor nincs pénzük elmenni otthonról. Szerinte erre a helyzetre úgy reagálhatnak a legjobban, hogy “a lehető legjobb értékajánlatot biztosítják”, tehát olyasmit kínálnak a PlayStation 5 áráért, amitől a fogyasztók úgy gondolják, hogy a konzol megéri a pénzét. Ez azonban “nem feltétlenül a legalacsonyabb árat jelenti”. Ryan szerint az értéket sok minden meghatározza: a játékok, a játékok száma, a játékok mélysége, a játékok szélessége, a játékok ára és a játékok minősége is. A CEO egyébként ezzel párhuzamosan a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a járvány nincs hatással a konzol árára.

 

A cikk másik érdekessége, hogy Ryan szerint a PS5-re érkező exkluzív játékaik nem lesznek kompatibilisek a PS4-gyel (miközben ugye a Series X-re megjelenő első játékok még Xbox One-on is futni fognak). Úgy fogalmazott, hogy ha már veszik a fáradtságot egy újgenerációs gép elkészítésére, akkor annak olyan előnyöket kell biztosítania, amilyeneket az előző generáció nem volt képes. És hogy az embereknek olyan játékokat kéne készíteniük, melyek kihasználják ezeket az előnyöket.

 

A SIE vezetője itt is megerősítette, hogy a PlayStation 5 a koronavírus miatt kialakult helyzet ellenére meg fog jelenni 2020 végén. Ráadásul ez egy globális launch lesz, tehát minden régióban egyszerre fogják piacra dobni. A konzolt június elején fogják alaposabban bemutatni.

Neked Ajánljuk