A Microsoft állítólag továbbra is nyugdíjazni szeretné az Xbox Live Goldot, de ennek van egy feltétele – IGN Hungary

Jeff Grubb, a GamesBeat videójátékos körökben bennfentesnek tartott újságírója már tavaly is arról beszélt, hogy a Microsoft meg szeretné szüntetni az Xbox Live Gold szolgáltatást, amellyel nem igazán elégedett a közönség. Akkor azt állította, hogy a Halo Infinite többjátékos része free-to-play lesz (ezt az idei E3-on hivatalosan is bejelentették), és hogy így logikus lenne, ha eltörölnék a multiplayer játékmódokhoz szükséges előfizetést. Azóta azonban történt egy fontos változás, idén április óta már nem kell Gold előfizetés a free-to-play online játékok elindításához. Ez alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft mégis ragaszkodik Goldhoz, ám a VGC szerint Grubb nemrég arról beszélt egy podcast során, hogy nem került le napirendről a szolgáltatás nyugdíjazása.

Az újságíró a műsorban úgy fogalmazott, hogy nem tudja, hogy jelenleg aktívan beszélnek-e a Microsoftnál a Gold eltörléséről, de még mindig tervben van, hogy a jövőben valamikor megszabadulnak tőle. Állítása szerint azért várnak ezzel, mert előbb szeretnének elérni egy bizonyos előfizetői számot az Xbox Game Pass-szal. Ám ez még évekig tarthat, mert Grubb szerint előbb szeretnének 40-50 millió előfizetőt szerezni az online játékkönyvtárhoz. Úgy látja, hogy a Microsoft idei E3-as konferenciája feltüzelte az embereket a szolgáltatással kapcsolatban, mert ott sok ígéretes játékot bejelentettek, melyek szinte mind egyből elérhetők lesznek megjelenéskor a Game Pass-ban.

A Microsoft hivatalos adatai szerint idén januárban 18 millió előfizetője volt az Xbox Game Pass-nak, ám áprilisban már olyan hírek is érkeztek, hogy túllépték velük a 20 milliót.

 

Neked Ajánljuk