A Fortnite fejlesztőjének javára ítélt a bíróság az Apple-lel szemben – 24.hu

Döntés született az Epic Games és az Apple közti csörte ügyében – számolt be róla a New York Times. A bíróság arra jutott, hogy az almás cég nem kényszerítheti rá a fejlesztőket az alkalmazásokon belüli vásárlások App Store-on keresztüli lebonyolítására. A fejlesztőknek lehetőségük lesz arra, hogy büntetés nélkül megkerüljék az akár 30 százalékos díjat, amit az Apple lecsippent tőlük a bevételek után.

Yvonne Gonzalez Rogers bíró szerint a cupertinói cég egyértelműen megsértette a kaliforniai versenyügyi szabályokat azzal, hogy a fejlesztőknek megtiltotta a saját fizetési megoldásaik használatát. Az Apple 90 napot kapott arra, hogy lehetővé tegye a szoftverek készítőinek a linkek elhelyezését.

Nem örülhet azonban maradéktalanul az Epic Games sem. Rogers kimondta, hogy az Apple nem élvez monopolhelyzetet a mobiljáték-piacon, az Epic Games pedig szerződést sértett, amikor megkerülte az App Store rendszerét, és megvásárolhatóvá tette a Fortnite-ban használt virtuális pénzt.

Az Apple felülvizsgálatot kérhet, és a Times szerint jó eséllyel meg is fogja tenni. Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója nem teljesen elégedett a döntéssel, a Twitteren azt írta: tovább fognak harcolni a fejlesztőkért és felhasználóikért.

Neked Ajánljuk