A CD Projekt RED nemcsak egy, hanem több Cyberpunk-projekten is dolgozik – IGN Hungary

A Cyberpunk 2077 ugyan az idei E3-on csupán egy újabb sztorielőzetest és újabb, zártkörű demót kapott, azonban Keanu Reeves tett róla, hogy a CD Projekt RED Los Angeles-i szereplése ezúttal is különleges és emlékezetes legyen. A szerepjátékok és a The Witcher-trilógia rajongói által messiásként várt sci-fi ARPG azonban a csapatot vezető Adam Kiciński nyilatkozata szerint csak a kezdet, illetve csak egy azon Cyberpunk-projektek közül, amelyeken a CDPR gőzerővel dolgozik.

A CD Projekt RED elnöke és más fejlesztők is nyilatkoztak a Bankier nevű lengyel lapnak (a fordításért köszönet az egyik Reddit-felhasználónak). Kiciński megerősítette, hogy 3 Cyberpunk-projekten dolgoznak a CDPR csapatai, és ezek közül a Cyberpunk 2077 a fő játék. A Wrocławban található részleg mintegy 40 főt számlál, és ez a 40 fejlesztő egy többjátékos Cyberpunk-munkára van ráállítva. Hogy ez a Cyberpunk 2077 többjátékos részlege, vagy egy önálló multis Cyberpunk-játék, az nem teljesen egyértelmű.

A harmadik játék is a Mike Pondsmith által kidolgozott Cyberpunk-univerzumban játszódik, ami Piotr Nielubowicz szerint egy igen nagy és innovatív vállalkozás a CD Projekt RED részéről. És mint a lengyel cikkből kiderül, 2021-ig biztosan el leszünk látva Cyberpunk-játékokkal.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Amellett, hogy a CD Projekt RED 3 Cyberpunk-játékon is dolgozik, már tudjuk, hogy az ARPG hasonlóan vaskos kiegészítőket fog kapni, mint a The Witcher 3. A játék új demóját valószínűleg a Gamescom, illetve a PAX West nevű seattle-i esemény alkalmából fogjuk látni.

Neked Ajánljuk