A bringázás okozza a bolygónk lassú halálát | Az online férfimagazin – Player.hu

Az Urban Cycling Institute posztján tanítják majd a szarkazmust.

„A biciklizés a bolygónk lassú halála” – ezzel a frappáns felütéssel indul az Urban Cycling Institute posztja. Ami egy bankár gondolkodásmódját idézi.

„Egy biciklista katasztrófa az ország gazdaságára nézve: nem vesz autót, és nem is vesz fel hitelt, hogy autót vehessen. Nem fizet biztosítást. Nem vásárol folyamatosan benzint, nem költ az autó karbantartására, javítására. Nem használja a fizetős parkolóhelyeket, nem okoz nagy közlekedési baleseteket, nem kell neki többsávos autópályát építeni.

Nem hízik el. Az egészséges emberek nem hasznosak gazdasági szempontból. Nem vesznek gyógyszereket, nem mennek kórházba vagy orvoshoz. Semmivel nem járulnak hozzá az ország GDP-jéhez.

Ezzel szemben minden új gyorsétterem legalább harminc munkahelyet hoz létre: tíz kardiológust, tíz fogorvost és tíz dietetikust, na és persze pluszban azokat, akik magában az étteremben dolgoznak.

Na, gyorsétterem vagy bringázás? Gondolkozz el, és dönts okosan!

PS: A séta még rosszabb. A gyalogosok még biciklit sem vesznek!”

Hát, alighanem megtaláltuk a szarkazmus új definícióját.

Az amszterdami székhelyű UCI a bringázással kapcsolatos tudást osztja meg, kapcsolatot teremtve a hétköznapi felhasználók és a kerékpározás tudományos ismeretei között. A posztot Jessica Maria Dwyer LinkedIn oldaláról kölcsönözte az UCI.

Ez is érdekelhet: 

És ezt olvastad már?

Ha Costa Rica amúgy nem vonzana, még ott van ő is

Neked Ajánljuk