55 játék áll fejlesztés alatt a Netflixnél, a Cyberpunk: Edgerunners pozitív hatását szeretnék megismételni – IGN Hungary

A Netflix az év első felében komoly gondokkal küszködött, első körben 200, majd 970 ezer előfizetőt veszített el. Ám a legutóbbi pénzügyi jelentésében közölte, hogy növekvő tendencia volt tapasztalható a harmadik negyedévben, és ebből derült ki az is, hogy elkötelezettje a játékoknak is. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 35 elérhető címhez jön még 55, ha minden igaz.

A Netflix tehát a legújabb pénzügyi jelentésében közölt infókat a gaming fejlesztéseiről. Jelenleg 55 játék áll fejlesztés alatt a streamingszolgáltató berkeiben. Ezek közül néhány a Netflix saját tartalmaihoz, sorozataihoz és filmjeihez kapcsolódik, mivel a vezetők szeretnék még szorosabbra fűzni a kapcsolatot a tartalmaik között. Interaktív és történetmesélő tartalom közötti egészséges szimbiózisra jó példa szolgáltató szerint a Cyberpunk: Edgerunners, amit összesen 49 millió órán keresztül néztek a felhasználók, szóval igen szép nézettséget produkált.

Az Edgerunners ugyebár a Cyberpunk 2077-hez kötődik, és meg is dobta a játék iránti érdeklődést az utóbbi hetekben. Az Edgerunners szeptember közepén debütált egy időben a Cyberpunk 2077 1.6-os patchével, és ennek a porverésnek köszönhetően napi egy millió játékos tolta az akció-szerepjátékkal Steamen a sorozatpremier hetében. Szóval a Netflix jól teszi, hogy játékot készít többek között A vezércselhez, A nagy pénzrabláshoz és az Árnyék és csonthoz is.

Nemrég azt a hírt kaptuk, hogy Finnországban nyitott játékfejlesztő stúdiót a streamingszolgáltató. És amúgy a Netflix fontolóra vette, hogy a Stadiához hasonló felhős platformmal is megpróbálkozik, bár a Google alaposan befürdött a kísérletével, hiszen jövő januárban lehúzza a Stadia rolóit.

Neked Ajánljuk