18 GB RAM, 6000 mAh akkumulátor: itt az Asus új csúcsmobilja, a ROG Phone 5 Ultimate – hvg.hu

Az Asus szerdán délben mutatta be az új, játékosoknak szánt csúcsmobilját, a ROG Phone 5-öt, amiből három különböző verzió is készült.

Az elmúlt hetekben már több információ is kiszivárgott arról, hogy az Asus hamarosan bemutatja a játékosoknak szánt új csúcsmobilját, a ROG Phone 5-öt, és láthattunk néhány felvételt arról, milyen készülékre számíthatunk. A vállalat végül magyar idő szerint szerda délben leplezte le a mobilt.

Az Asus három változatot is készített az új eszközéből: ez lett

  • a ROG Phone 5,
  • a ROG Phone 5 Pro, valamint
  • a ROG Phone 5 Ultimate.

Ahogy a nevekből is sejthető, a család legegyszerűbb változatát a ROG Phone 5 jelenti, míg az abszolút csúcskategóriát az Ultimate verzió képviseli.

Mindegyik változat egy 6,78 colos FHD+ felbontású OLED kijelzőt kapott, ami 144 Hz-es képfrissítési rátával bír, az érintéseknél pedig 300 Hz-es mintavételezéssel dolgozik. Jó hír, hogy a 2020-ban bemutatott ROG Phone 3 után ismét ott van a 3,5mm-es jack alzjat, vagyis a hagyományos fülhallgatókat is csatlakoztatni lehet a készülékhez.

Az alapmodellből készült 8, 12 és 16 GB RAM-mal szerelt változat, míg a Próból csak 16 GB RAM-os verziót lehet beszerezni. Az abszolút csúcsot az Ultimate jelenti, ebben 18 GB RAM dolgozik. Az Asus ezzel a világ második gyártója lett, amelyik ilyen sok RAM-ot pakol a készülékébe – az első helyet a Nubia orrozta el előle. Tárhelyből a “sima” és a Pro változatnak 256-256 GB jutott, míg az Ultimate kétszer ennyivel gazdálkodhat.

Balról a ROG Phone 5 Ultimate, jobbról a ROG Phone 5.

©

Ami szintén közös a három telefonban, az a processzor és a kamerarendszer. A motorháztető alatt a Snapdragon 888 dolgozik. A készülékek hátoldalán a 64 megapixeles fő egység mellett egy 13 megapixeles ultraszéles-látószögű (125 fokos) kamera, valamint egy 5 megapixeles macro lencse található. A szelfikamera 24 megapixeles lett.

A mobilok működését egy 6000 mAh – pontosabban két darab 3000 mAh – akkumulátor biztosítja, amit egy 65W-os töltővel lehet felpumpálni.

A három telefon természetesen árban is különbözik egymástól. Ezek szerint

  • a ROG Phone 5-ös 799 euróról (293 ezer forintról),
  • a ROG Phone 5 Pro 1199 euróról (440 ezer forintról), míg
  • a ROG Phone 5 Ultimate 1299 euróról (477 ezer forintról) indul.

A gyártó hazai képviseletének közlése szerint az alapmodell itthon három változatban lesz elérhető: 8 GB RAM és 128 GB tárhely esetén 290 ezer forintba kerül majd, míg a 256 GB-os tárhellyel szerelt verzióért 12 GB RAM-mal 340 ezer forintot, 16 GB RAM-mal 360 ezer forintot kell majd fizetni. Első körben ez a három változat lesz elérhető, a Pro és Ultimate modellek később érkeznek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk