Vizes vb: Ahogy felálltam a rajtókőre, se kép, se hang – Milák Kris – Nemzeti Sport

Mint arról beszámoltunk, Milák Kristóf világcsúccsal lett világbajnok férfi 200 m pillangón a budapesti vizes világbajnokságon kedden. Mutatjuk, hogyan értékelt az úszása után.

Van ok az örömre… (Fotó: Szabó Miklós)

„Ez az otthonom! Több mint négyezer fantasztikus drukker van itt, aki csak miattam jött ki, elképesztő!” – mondta Milák Kristóf a döntőt követően.

„Fantasztikus ez az egész… Abban a pillanatban, ahogy felálltam a rajtókőre, se kép se hang, mintha egy álomba lennék. Három évet kellett várnom rá, hogy a saját legjobbamat meg tudjam úszni, de összejött…” – folytatta az M4 Sportnak.

Az interjút az éremátadás után folytatta a mieink világbajnoka.   

„Felfoghatatlan volt ott állni, hazai közönség előtt egészen más érzés ez az egész. Hogy beszéljünk az úszásról is: az elejét kicsit elsiettem, nem kellett volna ilyen gyorsan kezdenem, de így is maradt erőm a maradék három hosszra.”

A 6. Kenderesi Tamás így értékelt: „ Valamennyire jogosan mondták, hogy gyorsabban kellene kezdenem, de meg kell találnom az arany középutat, egy olyan kezdést úszni, amiből még meg tudok újulni az utolsó ötven méterre. Két hónappal ezelőtt még úgy voltam vele, nincs értelme elindulni ezen a világbajnokságon, ehhez képest viszont tegnap az idei legjobbamat úsztam, amit talán meg tudtam volna javítani, ha más taktikával megyek. Azonban úgy éreztem, ezt meg kell próbálnom ahhoz, úgy gondoltam, erősebb kezdés kell ahhoz, hogy labdába rúgjak..”

19. VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
ÚSZÁS, DÖNTŐK, KÖZÉPDÖNTŐK
Június 21., kedd

férfi 200 m pillangó, döntő – világbajnok: Milák Kristóf (1.50.34, Magyarország) – új világcsúccsal; Kenderesi Tamás a 6. lett.

A KEDDI ÚSZÓDÖNTŐKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN! 

Neked Ajánljuk