Visszavágott a Fradi a belgrádi vereségért az Európa Ligában | Rangadó – Rangadó

Hazai pályán tett nagy lépést a továbbjutás felé a Ferencváros labdarúgócsapata, amely az Európa Liga 4. fordulójában 2-1-re verte a szerb Crvena zvezdát és ismét pontelőnnyel vezeti csoportját.

Folytatta azt a nagyszerű sorozatát a Ferencváros, amelyet az első két fordulóban megcsodálhattak a szurkolók: ugyan a Trabzonspor és a Monaco legyőzése után egy hete Belgrádban belefutott egy súlyos, 4-1-es vereségbe, azonban a visszavágón 2-1-re verte a Crvena zvezdát.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy várni lehetett, a szerbek nem álltak be védekezni, vezettek is vár veszélyes akciót. Gólt azonban a Fradi szerzett, amikor a 24. percben Zachariassen első kísérletét a kapus védte, de a norvég eszmélt a leggyorsabban, és két védő között odaért az ismétlésre (1-0).

A második félidőt őrült tempóban kezdte a vendégcsapat, és ugyan fél perc alatt begyötörték a labdát a kapuba, a játékvezető kezezés és les miatt nem adta meg. A szerb tempó azonban nem lankadt, és ugyan egy kontra végén Ryan Mmaee kapufát lőtt, az 55. percben Mitrovic nagy szólójával jött az egyenlítés (1-1).

Ez azonban nem törte meg a Fradit, előbb Zachariassen bombáját védte bravúrral Borjan kapus, majd a 61. percben Sammy Mmaee tökéletes fejessel ismét vezetést szerzett (2-1).

A hajrában a vendégek mindent elkövettek, a Fradi előtt adódott pár kontralehetőség, végül mégis Dibusznak kellett izgulnia, ám a 97. percben nagyot védett Kangwa 16 méteres szabadrúgásakor.

A Ferencváros harmadik győzelmével és kilenc pontjával magyar csúcsot állított fel az európai kupasorozatok csoportkörére vonatkozóan, egyúttal megőrizte első helyét, de a török Trabzonspor sikerével a tavaszi folytatás matematikailag még nem vált biztossá.

A zöld-fehérek két hét múlva az ötödik fordulóban a francia AS Monacót fogadják.

Európa Liga, H csoport, 4. forduló

Ferencváros – Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Daniel Stefanski (lengyel)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – Traore, Zachariassen, Gojak (Nguen, 67.) – R. Mmaee (Boli, 95.)
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic – Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic – Pesic, Katai (Bukari, 62.)
gól: Zachariassen (24.), S. Mmaee (61.), illetve Mitrovic (55.)
sárga lap: Knoester (28.), Botka (51.), Traoré (63.), Bogdán (86., kispadon), Nguen (91.), illetve Erakovic (21.)

Trabsonspor (török)–AS Monaco (francia) 4-0 (1-0)
gól: Malang Sarr (44., öngól), Vitor Hugo (58.), Bardi (57.), Trézéguet (69.)

A csoport állása:
1. Ferencváros 9 pont
2. Trabzonspor 6
3. AS Monaco 6
4. Crvena zvezda 3

Neked Ajánljuk