Világfutball: „Ronaldo-rajongó vagyok, de Messi a legjobb” – NSO – Nemzeti Sport

Az angol labdarúgás jeles alakja, Gary Lineker nem titkolja, hogy nagy Cristiano Ronaldo-rajongó, de ezzel együtt úgy véli, hogy a történelem legjobb játékosa Messi.

Az biztos, hogy mindkét rajongótábor hatalmas (Fotó: AFP)

Az 59 éves exfutballista, aki két világbajnokságon tíz gólt szerzett a válogatottban, a BBC-nek nyilatkozva vetette össze a jelenkor két legjobb játékosát, a Juventust erősítő Cristiano Ronaldót és a Barcelona ászát, Lionel Messit.

„Messi olyan a labdarúgásban, mint Jordan volt a kosárlabdában” – jelentette ki a nyolcvanszoros válogatott Gary Lineker, aki annak idején a Leicester, az Everton és a Tottenham mellett játszott külföldön, méghozzá az argentin sztár spanyol együttesében is.

„Ronaldo nagy rajongója vagyok, de ha a történelem legjobb labdarúgójáról beszélünk, akkor az Messi. Vitathatatlanul ő a legjobb. Sokan emlegetik fel Messinél, hogy eredményei csak a Barcelonához kapcsolódnak, míg Cristiano különböző bajnokságokban nyert címeket, de ez furcsa érv – folytatta Lineker. – Lionelnek természetesen kiváló társai vannak a Barcában, ám mindig kiváló statisztikákkal szolgált függetlenül attól, hogy ki játszott a közelében. Rendre bizonyította, hogy mindenki, aki kételkedik benne, tévedett. Még az utóbbi években is, amikor a Barcelona már nem volt olyan erős, Messi hozzájárulása mit sem csökkent. Éppen ellenkezőleg, ha ő nincs, teljes a rendetlenség a pályán.”

Gary Lineker (Fotó: AFP, 2018)
Neked Ajánljuk