Vettel figyelmeztet: a Forma-1 meg is szűnhet – Portfolio

A 34 éves versenyző a Neue Osnabrücker Zeitung című német napilapnak azt mondta, bizonytalan abban, hogy jó döntés lenne-e beszállnia a politikába, de már egy ideje gondolkodik azon, mihez kezd majd az F1 után.    

“A legkönnyebb az lenne, ha valamelyik televíziós társaság szakkommentátora lennék, és itt maradnék a Forma-1 közelében. De nem igazán látom magam ebben a szerepkörben” – jelentette ki Vettel, akinek a jövő év végéig szóló szerződése van az Aston Martinnal.    

A német versenyző kiemelte, hogy

érdekli a klímaváltozás ellen folytatott küzdelem.

A Forma-1 nem környezetbarát, ez nem is kérdés, de olyan időszakot élünk, amikor a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy zöldebbé tegyük a sportágat anélkül, hogy az elveszítse a rá jellemző szenvedélyt és izgalmakat” – vélte Vettel, aki szerint már zajlanak egyeztetések arról, hogy a jövő autósportjának változnia kell, és ez nagyon fontos lenne.    

Egyébként nem vagyok optimista. Ha semmi nem változik, akkor az is bekövetkezhet, hogy megszűnik a Forma-1

– közölte Vettel.

Címlapkép: Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2021. július 30-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Neked Ajánljuk