Verstappen szerint jobb volt a Ferrari versenytempója Kanadában – F1VILÁG.HU – F1világ.hu

Verstappen a remek időmérőt követően a pole pozícióból vágott neki a versenynek, és bár kontroll alatt tartotta a küzdelmeket, a hajrában pályára küldött biztonsági autónak köszönhetően Carlos Sainz keményen tudta támadni őt a győzelemért.

A Red Bull vb-éllovasa állta a sarat, és végül megnyerte a szezon 9. versenyét, előnye is 46 pontra nőtt a tabellán csapattársával, Sergio Perezzel szemben. Verstappen elárulta, nem volt könnyű menet a vasárnapi verseny.

Hirdetés

„A biztonsági autó nem segített” – mondta a leintés után a holland. „Összességében szerintem a Ferrari nagyon gyors volt a versenyen. Nagyon nehéz lett volna faragni a hátrányomból a végéig – még friss gumikon is –, de aztán természetesen jött a biztonsági autó, szóval nekik is friss abroncsaik voltak.”

„Inkább támadtam volna a védekezés helyett, de szerencsére működött a dolog. Elég nehéz követni itt a másikat, láttam, hogy nyomja, aztán tölt, majd megint nyomja. Szóval az utolsó néhány kör nagyon élvezetes volt.”

Verstappen azt mondja, a Ferrari talán valamivel jobb versenytempóval rendelkezett, mint ők.

„Kemény verseny volt. Úgy tűnt, egy kicsit jobban küszködtünk a tempóval a Ferrarihoz képest, szóval azzal az utolsó kerékcserével is szoros lett volna, de a Safety Carnak sem örültem túlzottan, hiszen mögém került friss gumikkal. Mindent beleadtam az utolsó 15 körben, nagyon élvezetes volt, de a különbség soha nem volt nagyobb 8 tizednél. Szóval nehéz volt.”

Verstappen azt mondja, amikor a verseny 9. körében kihasználták a virtuális biztonsági autós periódust, is kiálltak a bokszba, már tudta, hogy hosszú délutánjuk lesz.

„Igen, de amint kiálltunk az első kerékcserére, már tudtuk, hogy két kiálláson vagyunk. Jó jel, hogy nőtt az előnyöm a pontversenyben, de sok verseny van még hátra, rengeteg minden sülhet el balul, szóval tovább kell koncentrálnunk, és magunkra kell fókuszálnunk. És persze folyamatosan keresnünk kell azt, hogy miben tudnánk fejlődni.” 

Neked Ajánljuk