Verstappen: Nem teljesen értek egyet a büntetéssel, versenybaleset volt – Motorsport.com Magyarország

A bokszutcában nagy visszhangot keltett a két világbajnoki éllovas vasárnapi ütközése, ugyanis mindkét fél másképp látja a történteket. A felügyelőbizottság által vétkesnek ítélt Verstappen szerint ez nem volt több, mint egy versenybaleset.

Az idei idény során nem először és valószínűleg nem is utoljára feszült egymásnak a világbajnoki cím két legnagyobb várományosa. Monzában Hamilton kihasználta Max Verstappen lassú kerékcseréjét, és noha a címvédő kiállása sem volt épp a leggyorsabb, sikerült visszajönnie a Red Bull elé.

Verstappen megtámadta Hamiltont az első kanyarban, de elfogyott előtte a pálya és a hurka rázókövek annyira megdobták az autóját, hogy riválisa Mercedesén landolt, ezáltal mindketten a pálya széléről voltak kénytelenek végignézni a futamot.

Még több F1 hír:

A felügyelőbizottság kijelentette, hogy „a manővert túl későn próbálta elkezdeni a 33-as autó vezetője, így nem volt jogosult a pozícióra”.

„Ugyan a 44-es autó szélesebben is fordulhatott volna, de az eseményt megvizsgálva a felügyelők úgy ítélték meg, hogy a 33-as autó vezetője volt a hibás.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner sem ért egyet a döntéssel: „Csalódott vagyok, hogy Toto azt állítja, ez egy szándékos szabálytalanság volt”.

A büntetés kiszabásakor a felügyelők kihangsúlyozták, hogy csak magát az incidenst vették figyelembe és nem annak a következményeit. Az Orosz Nagydíjat tehát Verstappen három rajthelyes büntetéssel várja és két büntetőpontot is felírtak a neve mellé.

 

Verstappen nem ért egyet a döntéssel, de elfogadja azt. „Próbáltam keményen, de tisztességesen versenyezni” – mondta a holland. „Nem teljesen értek egyet a büntetéssel, mivel úgy gondolom, hogy ez egy versenybaleset volt. Nagyon sajnálom, ami történt, de mindketten profik vagyunk és magunk mögött tudjuk ezt hagyni” – zárta a Red Bull pilótája.

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk