Verstappen gúnyosan visszaszólt az őt kritizáló Hamiltonnak – Racingline

Max Verstappen az Osztrák Nagydíj előtt reagált Lewis Hamilton Brit Nagydíj után tett kijelentéseire, amellyel a hétszeres világbajnok öntött még egy kis olajat a tavalyi silverstone-i balesetük tüzére.

A Brit Nagydíj után Lewis Hamilton nem mulasztott el odaszúrni Max Verstappennek azzal, hogy a Charles Leclerc-rel vívott csatája kapcsán megjegyezte: a monacói pilóta sokkal tisztábban versenyez a szerinte arrogáns hollandnál.

A hétszeres világbajnok természetesen arra utalt, hogy Leclerc-rel meccselve minden gond nélkül át tudtak menni szinte egymás mellett haladva azon a Copse-kanyaron, amelyben tavaly összeakadtak Verstappennel. Arra már nem tért ki a Mercedes versenyzője, hogy a fedélzeti kamerás felvételek alapján egyértelműen látszott, hogy Leclerc ellen jóval szűkebben vette a kanyart, és a monacói még annyi helyet sem hagyott neki, mint tavaly Verstappen.

Hamilton az idén a belső rázókőre is ráment, míg tavaly nagyon messze volt tőle

Silverstone-ban még nem, az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtónapján azonban a holland újságíróknak tartott sajtóbeszélgetésen már Verstappen is reagált tavalyi ádáz ellenfele szavaira, és visszaadta a kölcsönt Hamiltonnak. „Tök jó, hogy 37 évesen is meg lehet tanulni, hogy miként találjuk el a kanyarcsúcspontot. Tanul, ami pozitív a fiatalabb versenyzőkre nézve. 37 évesen továbbra is tanul az ember” – szúrt oda arra utalva, hogy az idén Hamilton már nem próbált meg olyan szélesen elfordulni, mint tavaly.

„A felvételekből természetesen világosan látszik. Charles kevesebb helyet hagyott neki, mint én tavaly, úgyhogy ez mindent elmond. Ráadásul tavaly büntetést kapott, úgyhogy nem is kellene erről beszélni” – jelentette ki a holland.

A címvédőtől ezután megkérdezték, hogy szerinte okos dolog volt-e Hamilton részéről az általában holland drukkerek hadát felvonultató osztrák futam előtt ilyen szurkálódásba belemenni, mire Verstappen a következőket mondta: „Neki kell együtt élnie magával. Szerintem kissé otromba dolog volt, de végső soron ennek semmi köze a teljesítményemhez. Nekem arra kell koncentrálnom, hogy mi mit csinálunk itt. Szerintem az idén elég jól teljesítünk, úgyhogy tovább fogunk dolgozni ezen.”

– Hirdetés –
Neked Ajánljuk