Vb 2022: C. Ronaldo megdöntötte a válogatottsági gólcsúcsot – NSO – Nemzeti Sport

Portugália 2–1-re legyőzte Írországot labdarúgó-világbajnoki selejtezőn. A portugálok mindkét találatát Cristiano Ronaldo szerezte, aki így világcsúcsot felállítva jegyzőkönyvezte a 110. és 111. gólját is a válogatottban.

Cristiano Ronaldo: 111! (Fotó: Getty Images)

A-CSOPORT

Cristiano Ronaldo egy világcsúcsot beállíthatott, egy másikat megdönthetett az Írország elleni világbajnoki selejtezőn. A portugálok szuperklasszisa a pályára lépésével 180-szoros válogatott lett, ezzel utolérte a spanyol csúcstartó Sergio Ramost, és most már ők ketten holtversenyben vallhatják magukat a legtöbbszörös nemzeti válogatottnak Európában. Ha szombaton Debrecenben, a Katar elleni meccsen is szerepel CR, akkor meg is előzi egykori madridi csapattársát.

A másik rekord sem volt elérhetetlen az írek elleni mérkőzésen. Csak egy gól kellett neki a 110., válogatottban szerzett találathoz, ezzel megelőzhette az iráni Ali Daeit, akivel holtversenyben a legtöbb válogatottbeli gólt jegyezte a szerdai mérkőzés előtt a világon.

Hamar elérkezett a nagy lehetőség, a 15. percben büntetőt rúghattak a portugálok. Természetesen Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, de nagy meglepetésre Gavin Bazunu kivédte a lövést.

Az írek viszont nem hagyták ki a legnagyobb lehetőségüket, pár perccel az első félidő vége előtt John Egan vezetéshez juttatta a vendégeket.

Bazunu nemcsak a tizenegyesnél védett nagyot. Kulcsszerepet vállalt abban, hogy a hátrányba kerülő portugálok sokáig nem tudtak gólt szerezni.

A 89. percben azonban CR megvillant: nagy nehezen, de mégis betalált, egyrészt megmentve egy pontot a válogatottnak, másrészt világcsúcsot döntve megszerezte a 110. találatát a válogatottban.

CR egyenlítő gólja

De még nem volt vége! Már a 96. percben jártunk, és mindenki arra várt, hogy a játékvezető lefújja a mérkőzést, amikor Cristiano Ronaldo megint gólt szerzett, immáron a 111.-et.

CR győzelmet jelentő gólja

Így szűk tíz perc alatt a pokolból a mennybe jutott Cristiano Ronaldo mellett a portugál válogatott is. Az írek pedig ellenkező utat jártak be. 2–1

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Portugália–Írország 2–1
(C. Ronaldo 89., 90+6., ill. Egan 45.)
Luxemburg–Azerbajdzsán 2–1 (Mica 8., Rodrigues 28. – 11-esből, ill. Makhmudov 67.)

 AZ ÁLLÁS
1. Portugália 4 3 1 8–4 +4  10  
2. Szerbia 3 2 1 7–5 +2  7  
3. Luxemburg 3 2 1 4–4 0 6  
4. Írország 3 3 3–6 –3  0  
5. Azerbajdzsán 3 3 2–5 –3  0  
Neked Ajánljuk