Toto Wolff bizalmasa áll a Red Bull-ügy kirobbantása mögött? – Motorsport.com – HU

Az utóbbi napokban robbant ki a hír az Auto Motor und Sport és a Gazzetta dello Sport által, hogy a Red Bull Racing (és az Aston Martin) az engedélyezettnél többet költhetett a 2021-es év folyamán, vasárnap délelőtt pedig már az is felmerült, hogy 10 millió dollárral léphették át a költségvetési sapka összegét.

Ezzel kapcsolatosan Lewis Hamilton diplomatikusan fogalmazott, több csapatfőnök viszont nyíltan vagy burkoltan azt mondta, kemény fellépést vár az FIA-től, ha bebizonyosodik, hogy igaz a hír.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, az egész mögött az áll, hogy van egy tégla az FIA-nél, a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff pedig még mindig nem tette túl magát a tavalyi szezonzárón.

Még több F1 hír:

„Először is, meglepő a dolog, és egyelőre semmilyen információnk nincs erről. De akkor mégis honnan származnak ezek a részletes információk, amikről Toto Wolff beszél? Először ezt kell tisztázni” – mondta Marko az ORF-nek.

„Már régen túl vagyunk Abu-Dzabin, kicsit furcsa, hogy Toto még mindig nem tette magát túl rajta. Több mint csodálatos, hogy hogyan jött elő ezekkel a számokkal. Jelentős túllépésről beszél – biztos van valahol egy tégla az FIA-nél” – fogalmazott az osztrák.

Rajta kívül a német ex-F1-es Ralf Schumacher is megszólalt az ügyben, szerinte Toto Wolff bizalmasa és korábbi dolgozója áll a dolgok kirobbantása mögött – erről a Sky Germanynek beszélt:

 

„Mindannyian tudjuk, hogy Toto Wolff egyik közeli bizalmasa és korábbi alkalmazottja nagyon magas pozícióban dolgozik az FIA-nél. Tehát FIA-nek vizsgálatot kell folytatnia maga ellen, mert egy ilyen információ egyszerűen nem szivároghat ki. Ez csak árt az F1-nek, és ezért csak az FIA lehet a hibás.”

„De bármi is derüljön ki szerdán, számomra Toto Wolff az ilyen kemény kritikáival egy rossz vesztes benyomását kelti, aki még mindig nem emésztette meg, hogy elvesztették a tavalyi világbajnoki címet” – mondta Schumacher.

Verstappen: A riválisok inkább fogják be a szájukat…

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk