Távozik a Kisvárda portugál edzője – Origo

A Dunaszerdahely csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Kisvárdától elcsábított Joao Janeiro lesz a csapat új edzője.

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila kedden még arról beszélt, hogy Janeiro marad, ugyanis a lehetséges kérő nem akarja kivásárolni szerződéséből az edzőt.

„A múlt héten megkeresett egy ügynökség bennünket, hogy vezetőedzőnk számára lenne ajánlata. Elmondtam az igényünket, hogy milyen áron válnánk meg most tőle, hiszen érvényes szerződéssel rendelkezik klubunkkal. Tárgyalásokig is eljutottunk, de mérlegelnünk kellett, hogy ilyenkor, szezon közben nagyon nehéz megfelelő edzőt találni, nehezebb, mint nyáron vagy télen. Ezért ezt a kockázatot nem szerettük volna bevállalni, miközben büszkék vagyunk rá, hogy játékosaink után már az edzőnk is felhívta magára a figyelmet” – idézte a Kisvárda oldala a sportigazgatót.

Joao Janeiro, a Kisvárdát remekül vezetteForrás: Török Attila/kisvardafc.hu/

Joao Janeiro az Európa-ligába jutott portugál CF Belenensesnél volt segédedző és játékosmegfigyelő, az Estorilnál pedig elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Korábban Marcelo Bielsa segítőjeként is dolgozott, a játék alapjait pedig a labdarúgás egyik legnagyobb alakjától, Johan Cruyfftól tanulta. 2018 és 2020 között Szegeden, idén májustól a Kisvárdánál dolgozott, amellyel az elmúlt hétvégéig óriási meglepetésre az NBI listavezetője volt.

Joao Janeiro csütörtökön távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést – amint az a klub honlapján olvasható – a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre a vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta.

Révész Attila klubigazgató elmondta, “Joao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család”.

“Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC, amely az anyaországban a legnépszerűbb határon túli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyezni, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek” – tette hozzá.

„Nagyon büszke vagyok, hogy egy DAC-szintű klub érdeklődik irántam. A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, ami azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgó klub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljanikat” – nyilatkozta a DAC új vezetőedzője.

A Dunaszerdahely vezetőedzője, Németh Antal kedden távozott a szlovák élvonal 5. helyén álló csapat kispadjáról.

Neked Ajánljuk