„Talizmán, a meccs embere” – Szoboszlait dicsérik a bombagólok után a német sajtóban – Mandiner

A magyar válogatott játékos jó teljesítménnyel járul hozzá ahhoz, hogy csapata, a Lipcse egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent.

Szenzációsan indult az új év Szoboszlai Dominik számára: a válogatott futballista csapatával, a Lipcsével előbb 1-1-et játszott a bajor sztárcsapat Bayernnel, hét közben 6-1-re kiütötték a Schalkét, pénteken pedig 2-1-re megverték a Stuttgartot – méghozzá Szoboszlai két bombagóljával. 

A két találat a  a Leipziger Volkszeitung, a bundesliga.de és a tekintélyes német szaklap, a Kicker csodálatát is kiváltotta. Utóbbi szerint Szoboszlai rúgótechnikájának köszönhette a Lipcse a győzelmet, a német bajnokság honlapja pedig a meccs emberének jelölte honfitársunkat. 

 16 mérkőzés óta veretlen, és egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent, amiben nem kis szerepe van Szoboszlainak: a középpályás 4 góllal, 13 gólpasszal  járult hozzá a szerepléshez, meccsenként 0,79 gólban van benne. Ezért is nevezte őt Bocsák Bence, a liverpool.com magyar munkatársa a vezetőedző, Marco Rose talizmánjának.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer 

Neked Ajánljuk