Szoboszlai Lipcsében, délután bejelentik az átigazolást – Index.hu

Szoboszlai Dominik minden idők legdrágább magyar labdarúgójaként a Red Bull Salzburg csapatától az a német Bundesligába, az RB Leipzigbe szerződik. Úgy tudjuk, menedzsere, Esterházy Mátyás már Lipcsében tartózkodik, csütörtökön meglesz az orvosi vizsgálat, legkésőbb ma délután hivatalosan is bejelentik a transzfert.

Legelőször Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben mértékadó olasz újságíró jelentette, majd a német Sky, az rblive.de és a skysportaustria.at is megerősítette, hogy Szoboszlai Dominik, az RB Salzburg húszéves, 12-szeres magyar válogatott középpályása már Lipcsében tartózkodik az orvosi vizsgálaton, és befejezett tény, hogy 2025-ig szóló szerződést ír alá az RB Leipzighez, a német Bundesliga egyik élcsapatához. Szoboszlai ára 20 és 25 millió euró között van, plusz még különféle bónuszok is járulnak az összeghez. Ezzel Szoboszlai minden idők legdrágábban elkelt magyar labdarúgója. 

A szerződés 2025-ig szól, honfitársunk bemutatkozása új klubjában január 9-én lesz a Borussia Dortmund elleni hazai rangadón. 

A hírek szerint Julian Nagelsmann edző személye is döntő volt Szoboszlai Lipcsébe szerződésében. 2012 óta ő a huszadik salzburgi játékos, aki Lipcsébe szerződik. 

A Leipziger Volkszeitung egyenesen úgy minősíti Szoboszlai átigazolását, hogy a Jézuska egy héttel a vártnál korábban érkezett meg Lipcsébe, Európa egyik legkeresettebb fiatal játékosának megszerzése a Bayern München, az Arsenal, a Real Madrid és a Milan orra elől valóságos ajándék a szászországi klubnak. Szoboszlai a január másodikai, Stuttgart elleni idegenbeli meccsen még nem léphet pályára, mivel a téli átigazolási ablak csak éppen azon a napon nyílik ki. 

A lipcsei lap kiemeli, hogy Szoboszlai válogatottbeli társaival, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal játszhat egy csapatban. A középpályás eddigi 20 szezonbeli tétmeccsén nyolc gólt lőtt és tíz gólpasszt adott. A Volkszeitung biztosra veszi, hogy Szoboszlait nevezik a Bajnokok Ligája-keretbe, és így február 16-án a Liverpool elleni nyolcaddöntőn is pályára léphet, mivel 2019 óta az UEFA már nem korlátozza a januárban szerződtetett játékosok szerepeltetését.

Neked Ajánljuk