Szoboszlai elárulta különleges rúgótechnikájának titkát – Mandiner

A német Sport Bildnek adott interjújában az is szóba került, hogy melyik sztárral játszana legszívesebben egy csapatban.

Szoboszlai Dominik a Bundesligában az ősszel tizenkét gólpasszt adott, ami azt jelenti, hogy a nagy európai bajnokságokat tekintve csak két játékos, Lionel Messi és Kevin de Bruyne ért el nála jobb mutatót. A Sport Bild hosszabb interjút készített a Lipcse magyar középpályásával, amelyről a Magyar Nemzet írt összefoglalót.

A magyar válogatott kiválósága elárulta, hogy legszívesebben a barzil Neymarral játszana együtt, de ha a norvég Erling Haaland és jelenlegi csapattársa, a francia Christopher Nkunku is ott lenne az együttesben, az lenne a legjobb.

Akkor negyven gólpasszom lenne a szezonban, mert minden passzomból gól lenne”

– jegyezte meg nevetve a Transfermarkt által 35 millió euróra taksált magyar labdarúgó. Szoboszlai az interjúban többek között azt is elárulta, szerinte mi a kivételes rúgótechnikájának titka.

Nagyon kicsi a lábam, mindössze 41-es, ugyanakkor magas, 186 centis vagyok, ez pedig különleges röppályát ad a labdának.”

„Akkoriban nagyon önfejű voltam”

A cikk megjegyzi: az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose folyamatosan a kezdőcsapatban számol Szoboszlaival, aki bevallotta, hogy amikor korábban Salzburgban dolgoztak együtt, nem volt súrlódásmenetes a kapcsolatuk.

Szoboszlai 16 éves volt, amikor Rose felvitte a felnőttcsapathoz. 

„Akkoriban nagyon önfejű voltam, és szerintem utált engem. Elmagyarázta, hogy még nem vagyok igazán profi. Elmondta, hogy az edzésekre nem utolsóként kellene érkeznem és elsőként távoznom, ha valóban jó játékos akarok lenni. Megtanított rá, hogy nem elég lazán edzeni, és nem elégedhetek meg azzal, ha egy héten egyszer jól játszom” – nyilatkozta a labdarúgó.

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Neked Ajánljuk