Sport: Visszalépett magyar olimpikon: Nem vagyok oltásellenes | hvg.hu – hvg.hu

A sportoló szerint, amikor megkaphatta volna az oltását, épp migrénes fejfájással küzdött.

Tokió 2020

Rendhagyó időpontban és körülmények között rendezik meg a XXXII. nyári olimpiai játékokat Tokióban. A koronavírus-járvány miatt a szervezők kénytelenek voltak egy évvel elhalasztani a világ legnagyobb sporteseményét, amelyet még így is zárt kapuk mögött kell megrendezni. Kik tudnak majd a legjobban alkalmazkodni a soha nem tapasztalt helyzethez? Hogyan szerepel a magyar küldöttség? Cikksorozatunkban mindent megtalál, amit a tokiói olimpiáról tudni kell.

A cikksorozat támogatója a SAMSUNG

Ne maradj le a nagy pillanatokról és a legapróbb részletekről sem! Ismerd meg az összehajtható Samsung Galaxy Z Fold2 készüléket!

hirdetés

Egyáltalán nem vagyok oltásellenes, sőt, éppen ellenkezőleg! Egy bécsi klinikán dolgozom állatorvosként, tisztában vagyok vele, mennyire fontos a vakcina – mondta Schmid Julia a Blikknek. A szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid szombaton jelentette be, hogy visszalép az olimpiai szerepléstől, miután a Magyar Olimpiai Bizottság úgy döntött korábban, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja.

Schmid most azt mondta a Blikknek, amikor lett volna lehetősége beoltatni magát, migrénes fejfájással küzdött, hányt, ágyhoz volt kötve. „Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tette kötelezővé a vakcina beadását, és ekkor még a MOB-nál sem volt szó erről, július elején nyugodtan utaztam el Japánba edzőtáborozni. A terv az volt, hogy a tokiói játékok után beoltatom magam” – mondta.

Hét nappal a viadal előtt kaphatta volna meg az első adagot az oltásból, viszont az még nem biztosított volna semmilyen védettséget az olimpia idejére – érvelt a sportoló. Úgy gondolja, a mellékhatások viszont veszélyeztethették volna a szereplét, azt pedig ezt nem akarta kockáztatni.

Neked Ajánljuk