Sport: Verseny közben ütötték el Lubics Szilvia ultrafutót | hvg.hu – hvg.hu

Néhány zúzódással és egy kisebb fejsérüléssel megúszta a balesetet.

Verseny közben ütötték el Lubics Szilvia ultrafutót, a sportoló Facebookon osztotta meg a baleset részleteit. Lubics Balatonakalinál járt egy 50 kilométeres távon, amikor nagy ütést érzett hátulról a csípőjén, egy pillanattal később a levegőben volt, majd az aszfaltra zuhant.

Futótársai és az egészségügyi szakemberek azonnal a segítségére siettek, Lubics szerencsére nem vesztette el az eszméletét, és a végtagjait is tudta mozgatni. Állítása szerint a mentőautóban – amikor gyerekeire gondolt – realizálta először, hogy mekkora baj is lehetett volna. A veszprémi kórházba szállították, néhány zúzódással és egy fejsérüléssel megúszta a balesetet.

A futó felháborodott, hogy ilyen egyáltalán előfordulhatott. Azt írta: „a szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottunk egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók. Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét.”

Lubics megköszönte az orvosok segítségét, majd hozzátette: miután látta és meghallgatta az autó vezetőjét, annyit kér, hogy „senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét.”

Neked Ajánljuk