Sport: Közröhejbe fulladt a videóbírózás a portugál-svájci meccsen – hvg.hu

A portugáloknak ítélt tizenegyest a bíró, majd a videóhoz ment, és a svájciaknak adott egy tizenegyest inkább. Talán tévesen, de minimum véleményes ítélet volt.

Olyan jelenet játszódott le a Nemzetek Ligája elődöntőjében, ami bármelyik futballszurkoló rémálma, nehogy a saját csapata szenvedjen kárt így. A Portugália-Svájc meccs az 54. percében járt, amikor a portugálok tizenegyest kaptak. Csakhogy még mielőtt elvégezhették volna, a bíró jelezte, hogy a videóbírót használná. És ekkor vettek az események nem várt fordulatot.

A bíró ugyanis nem azt a támadást akarta megnézni, aminek a végén a portugáloknak ítélt büntetőt, hanem az előzőt. Akkor még a svájciak támadtak, és egy játékosuk elesett a portugál tizenhatoson belül. Néhány perc videózás után megszületett az ítélet: a bíró szerint szabálytalanság történt. Így aztán mivel ez az eset volt hamarabb, a portugáloknak adott tizenegyest visszavonta, helyette a svájciaknak ítélt büntetőt. Első ránézésre legalábbis véleményes ítélet volt, a videók alapján úgy tűnik, a svájci játékos a saját lábán esett keresztül. Igaz, a portugál focista sípcsonttal valóban hozzáért egy pillanatra, a bíró pedig úgy gondolta, ez már szándékos buktatás volt.

Ebből aztán kiegyenlített Svájc, de hiába, a meccset Portugália nyerte 3-1-re.

Neked Ajánljuk