Sokk és könnyek Gulácsi durva sérülése után: “Nagyon rosszul érzem magam” – Szoboszlai így üzent honfitársának | csakfoci.hu – csakfoci.hu

Az RB Leipzignek hónapokig nélkülöznie kell majd magyar kapusát és csapatkapitányát, Gulácsi Pétert, aki a Celtic elleni, 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccs 10. percében súlyosan megsérült és hordágyon kellett vinni a pályáról. Nem sokkal a mérkőzés vége után csapata bejelentette, hogy a 32 éves játékosnak elszakadt a jobb elülső keresztszalagja, minden bizonnal hosszú hónapokig nem védhet majd, de a következő napokban még további vizsgálatok várnak rá.

Természetesen ez nagyon fáj nekünk, ő a csapatkapitányunk. Évek óta abszolút biztos pont itt, Lipcsében – mondta Marco Rose a találkozó után. A vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a cserekapus Janis Blaswich azonnal megtalálta a helyét az együttesben. – A fiúk jól reagáltak és megnyerték a meccset Peti számára is. Az ilyesmi a legjobb esetben is keserűvé tesz mindenkit. Mielőbbi visszatérést kívánunk Gulácsinak. Az biztos, hogy minden támogatást megkap a klubtól, a csapatától, bármeddig is tart ez – mondta Rose.

A svéd középpályásnak, Emil Forsbergnek a szemében könnyek gyűltek össze, amikor Gulacsi állapotáról kérdezték.

Ő a kapitányunk, majdnem olyan régóta van itt, mint én. Nyolc éve a haverom – mondta lehangoltan Forsberg. – Nagyon rosszul érzem magam, remélem, minden rendben lesz – tette hozzá, mielőtt még kiderült volna a diagnózis, ami után az rblive.de szerint akár az egész szezon véget érhet a rutinos hálóőr számára.

A Celtic elleni siker után a lipcsei játékosok a szokásosnál kevésbé eufórikusan ünnepeltek a tábor előtt. Szoboszlai Dominik felmutatta honfitársa mezét a drukkerek előtt, akik skandálással biztatták a kapitányt, amikor le kellett vinni a pályáról.

Solidarität mit seinem Landsmann Peter Gulacsi: Dominik Szoboszlai.

A spanyol Dani Olmo közben egy szívet küldött kapusának online, míg a 2016-ban szintén keresztszalag-szakadást szenvedett német válogatott játékos, Lukas Klostermann bizakodását fejezte ki (“Nehéz lesz, de túljutsz rajta és erősebben térsz vissza”), hogy Gulácsi még erősebben térhet vissza majd.

“Biztos vagyok benne, hogy túljutsz ezen a helyzeten, és erősebben térsz vissza, mint valaha. Jobbulást, kapitány! Mindannyian melletted állunk!” – írta Olmo a Twitteren.

Dibusz: “Az nem vezet sehova, ha soha nem mondom el a véleményemet” – interjú Rebrovról, Csercseszovról és a külföldi ajánlatokról

Neked Ajánljuk