Schumacher: Tetszett, hogy Verstappen vállalta a kockázatot – Motorsport.com, Edition: Magyarország

Az F1 történelmi fináléra készül a hétvégén: a sport 1950 íródó történelme során ez lesz mindössze a második alkalom, hogy két versenyző azonos pontszámmal érkezik az utolsó versenyre.

Max Verstappen és Lewis Hamilton egyaránt 369.5 pontot gyűjtött az eddigi 21 versenyen, a holland azonban 9 győzelmet szerzett riválisa 8 sikerével szemben, így ha egyikük sem szerezne pontot, a Red Bull versenyzője lenne a világbajnok. A Szaúd-Arábiában látottak alapján márpedig egyáltalán nem elképzelhetetlen ez a forgatókönyv…

Még több F1 hír:

„Max egész biztos nem akarta, hogy Lewis eltalálja őt hátulról” – értékelte a Dzsiddában történt manővereket Ralf Schumacher. „Tetszik, hogy Verstappen nem fél kockáztatni. Csak arra kell vigyáznia, hogy ne essen túlzásba. Néha már a határon táncol, picit megfontoltabban kell gondolkoznia.”

Bár a Red Bull holland versenyzője még csak 24 esztendős, Schumacher szerint remekül át tudja látni a futam történéseit. „Hamilton ebből a szempontból jobban támaszkodik a csapatra. Max fantasztikus, de balszerencséjére ő van a lassabb autóban jelenleg.”

„A két versenyző egy egészen a legvégéig izgalmas szezonnal ajándékozott meg minket. Egyik mellett sem foglalok állást, de Verstappen stílusa közelebb áll hozzám. Kimondja a véleményét, megtestesíti az új kor autóversenyzőjét, aki nagyon gyorsan képes tanulni. Max, ahogy a Red Bull is, megérdemelné a címet a hosszú várakozást követően” – mondta Ralf.

A Mercedes és Hamilton formája ellenére van, aki inkább Verstappenre tenne…

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk