Saját pályáján sokkolta a Cityt a Manchester United – Index.hu

A vendégek szempontjából nagyszerűen indult a találkozó, akik Gabriel Jesus buta szabálytalansága után már a 2. percben büntetőt végezhettek el, Bruno Fernandes pedig nem hibázta el a 11-est.

A folytatásban is jól játszott a United, amely az 50. percben Luke Shaw révén megduplázta az előnyét.

Pep Guardiola csapata pedig hiába tett meg mindent és dolgozott ki több ígéretes lehetőséget is, ezen a napon semmi nem jött össze a hazaiaknak, így nemhogy az egyenlítés, de még a szépítés sem jött össze.

A hónapok óta kirobbanó formában futballozó City ezt megelőzően november 21. óta egyik versenykiírásban sem talált legyőzőre, ez 28 tétmérkőzést jelentett. A Premier League-ben sorozatban 19 találkozót vívott meg veretlenül, és egymás után aratott 15 győzelemnél járt – ezt szakította most meg az MU. Az égszínkékek 2018 novembere óta nem tudják legyőzni hazai pályán városi riválisukat.

A második helyen álló Vörös Ördögök január 27-én kaptak ki legutóbb a bajnokságban, azóta immár nyolc mérkőzést vívtak meg vereség nélkül, egyben továbbra is őrzik idénybeli idegenbeli veretlenségüket. Mostani sikerükkel 11 pontra vannak a listavezető City-től.

ANGOL PREMIER LEAGUE

27. FORDULÓ

Manchester City Manchester United 0–2 (0 –1)

FC Liverpool–Fulham 01 (01)

Tottenham HotspurCrystal Palace 20.15

korábban:

West Bromwich AlbionNewcastle United 00

szombaton játszották:

BrightonLeicester City 12 (10)

Aston Villa–Wolverhampton Wanderers 00

Sheffield UnitedSouthampton 02 (01)

Burnley FC–Arsenal 11 (11)

hétfőn játsszák:

ChelseaEverton 19.00

West Ham United–Leeds United 21.00

(Borítókép: Peter Powell/AFP)

Neked Ajánljuk