Ronaldo góllal, a portugálok győzelemmel hangoltak az Eb-re – Index.hu

A portugál sajtó szerint érdemes volt figyelni a hazaiak kezdőjét, a legutóbbi nagy világeseményen ugyanis egy embert leszámítva ugyanazt a csapatot küldte pályára Fernando Santos szövetségi kapitány, amely a 2018-as vb előtti barátságos találkozón is pályára lépett. Ha ez igaz, június 15-én kedden Marco Rossi alakulatának ezekkel a játékosokkal kell majd farkasszemet néznie: 

Ruis Silva – Joao Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Nuno Mendes – Rúben Neves, William Carvalho, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, Diogo Jota, Cristiano Ronaldo.

Ha tippelnünk kéne, kapusposzton lesz az az egy változtatás, alighanem Rui Patríco lesz majd a tornán a címvédő első számú hálóőre.

A meccset egyébként hatalmas elánnal kezdték a portugálok, Ronaldo már 32 másodperc elteltével megszerezhette volna a vezetést, ám a csapatkapitány Ofir Marciano kezébe lőtte ziccerét. Nem sokkal később ismét ő került helyzetbe, azt a lehetőséget mellé passzolta, igaz az asszisztens lest jelzett, így nem ért volna a találat.

A 10. percben egy szép támadás végén a második hullámban érkező Jota kapott nagyszerű labdát Bernardo Silvától, a Liverpool támadója is célt tévesztett azonban, csúnyán a kapu fölé bombázott. Negyedóra elteltével megint előtte adódott hatalmas lehetőség, ám Cancelo remek beadását is fölé fejelte az ötösről. 

Bár ijesztően könnyen kerültek ellenfelük kapuja elé Fernando Santos tanítványai, a helyzetkihasználásuk bőven hagyott kivetni valót maga után, bízzunk benne, hogy ezt a formát az első Eb-meccsükre is átmentik…

Az izraelieknél a folytatásban is csak másodpercekig volt a labda, gyakorlatilag a félpályán sem tudtak átjönni, szervezett védelmükön azonban továbbra sem talált fogást a hazai alakulat. Egészen a 42. percig, akkor Cancelo sokadik jó elfutása és centerezése Bruno Fernandest találta meg, aki 12 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot.

És ha egy üzlet beindul: 

két perccel később a Manchester United középpályása volt az előkészítő, aki a balján futó Ronaldóhoz passzolt, aki átvétel után a kapuba bombázott, pillanatok alatt kettőre növelve a portugálok előnyét a szünetre.

A második játékrész eleje jóval laposabb volt, mint az elsőé, a biztos vezetés tudatában a portugálok fejben alighanem már a pénteken rajtoló kontinensviadalra koncentráltak, akik egyébként holnap utaznak majd Budapestre és foglalják el a bázisukat a Margitszigeten található hotelben. 

Ziccert azért ebben a félidőben is hibáztak a hazaiak, Bernardo Silva vihette Marcianóra a labdát, a vendégek kapusa azonban nagy reflexszel belekapott a ManCity támadójának emelésébe.

Santos közben szép sorban lekapta kulcsemberit, hogy pihenőt biztosítson nekik, az utolsó 20 percben Ronaldón kívül már Jota, Neves, Rúben Dias, Bernardo Silva és William Carvalho sem volt a pályán.

Cancelo azonban maradt, és ha már ott volt, a 86. percben egy szenzációs tekeréssel tovább növelte az előnyt, Bruno Fernandes pedig egy távoli bombával a hosszabbításban beállította a
4–0-s végeredményt.

 A magyar válogatott első Eb-ellenfele tehát könnyed győzelemmel hangolt a tornára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Portugália–Izrael 4–0 (2–0)

gólok: B. Fernandes (42., 91.), C. Ronaldo (44.), J. Cancelo (86.) 

(Borítókép: Patricia De Melo Moreira / AFP)

Neked Ajánljuk