Red Bull: „Lehetetlen” volt elmenni Perez idei teljesítménye mellett – F1világ.hu

Az osztrák istálló pénteken jelentette be, az idén gyengélkedő Alex Albon helyét Perez veszi majd át jövőre, így a mexikói pilóta lesz Max Verstappen csapattársa a Forma-1-ben.

„Egy hihetetlenül nehéz döntés volt ez” – mondta Christian Horner a Motorsport.com című lapnak, amikor arról kérdezték, milyen okok húzódtak meg Perez leigazolása mögött.

„Azt gondolom, mindannyian szerettük volna látni, hogy Alex sikereket ér el. Azt mondtuk, adunk Alexnek egy idényt, és nem hozunk döntést előtte, hogy sok adat álljon rendelkezésünkre. És így is tettünk.”

„De ha megnézzük az adatokat, és az arányokat a két pilóta között, akkor elmondhatjuk, hogy a döntésünket nagyon is ez határozta meg.”

„Egyszerűen lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni Sergio teljesítményét a Racing Pointnál az év során, és főleg a szezon második felében.”

„Szóval nagyon-nagyon nehéz döntés volt, és még nehezebbé tette, hogy Alex egy nagyon szerethető srác. Viszont továbbra is fontos tagja marad a csapatnak 2021-ben, főleg a 2022-es fejlesztésekre fókuszál. És természetesen arra összpontosít majd, hogy esélyes legyen a 2022-es visszatérésre.”

Horner szerint Pereznek nem fog gondot okozni, hogy egy topcsapatnál versenyezzen.

„Egy nagyon komplett versenyző már, és van egyfajta képessége arra, hogy túlteljesítsen a rendelkezésére álló autóval. Ha megnézzük a dobogós eredményeit, amiket az évek során elért, szerintem komoly értéket lesz majd a csapat számára. Szerintem az ő szerződtetése is azt mutatja, hogy eltökélt célunk, hogy a Mercedesszel harcoljunk jövőre.”

Neked Ajánljuk