Real Madrid: 80 millió euróért igazoltak középpályást – hivatalos – – Nemzeti Sport

Hivatalossá vált, amit sajtóhírekre hivatkozva már többször jeleztünk: a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid szerződtette az AS Monaco 22 éves középpályását, Aurélien Tchouaménit – a Transfermarkt úgy tudja, 80 millió euróért.

Aurelién Tchouaméni immár a Real Madrid játékosa (Fotó: Real Madrid)

A most 22 éves Aurélien Tchouaméni iránt már az előző idény végét követően is számos topklub érdeklődött, de az igazi áttörést a 2021–2022-es évad hozta meg neki, amelyben szenzációsan teljesített a Monaco játékosaként. Az immár 11-szeres francia válogatott középpályás fő erénye a védekezés, jó a nyomástűrő képessége, de a támadásokat is hasznosan tudja segíteni.  

A Real  Madrid a hivatalos honlapján azt közölte, hogy a játékost június 14-én délben mutatják be, miután átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon. Tchouaménivel hatéves szerződést kötött a klub, amely 80 millió eurót fizetett a játékjogáért – a Real Madrid története során érte fizette a negyedik legnagyobb összeget (Eden Hazard 115 millió euróért érkezett, Gareth Bale 101 millióért, Cristiano Ronaldo 94 millióért).

Neked Ajánljuk