RB Leipzig: egyáltalán nem biztos Gulácsi Péter távozása – NSO – Nemzeti Sport

Bejárta a magyar és a német sajtót is a hír arról, hogy az RB Leipzig válogatott kapusának, Gulácsi Péternek van egy záradék a 2023 júniusáig szóló szerződésében, amely alapján idén nyáron akár el is hagyhatná a német futballklubot – erre a játékos ügynöke hívta fel a figyelmet egy interjúban.


Hirdetés

Gulácsi Péter szerződése 2023 nyaráig érvényes a lipcseieknél (Fotó: AFP)

„Megerősíthetem, hogy Péter szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, amely idén nyáron aktivizálható” – mondta a Bildnek a svéd játékosügynök, Hasan Cetinkaya, aki a konkrét összegről nem akart nyilatkozni.

A német bulvárlap cikkére sokan felfigyeltek – gyorsan be is indult a találgatás a magyar kapus jövőjét illetően, akit 2023 nyaráig köt szerződése a lipcseiekhez.

A sportbuzzer.de szakportál ugyanakkor azt írja, a menedzser nyilatkozata egyáltalán nem jelenti azt, hogy Gulácsi biztosan távozik a csapattól – sokkal inkább valószínű, hogy Cetinkaya azt szeretné elérni, hogy az RB Leipzig fizesse ki a kivásárlási záradékot, ezzel még szorosabbra fűzve a játékos és a klub kapcsolatát. A Bild információi szerint a lipcseiek nyitottak erre.

Az idén 30 éves Gulácsi Péter 2015 júliusában, a Red Bull Salzburgtól szerződött Lipcsébe, ahol hamar stabil kezdővé vált – ma már a csapat egyik kulcsembere és legjobbja. A játékos január 6-án éppen egy Bildnek adott interjúban jelentette ki azt, hogy akár egész hátralevő karrierjét is el tudja képzelni a klubnál.

SZOMBAT

NÉMET BUNDESLIGA
18. FORDULÓ
15.30: Mainz–RB Leipzig (Tv: Sport2)

Neked Ajánljuk