Phelps: Milák utolsó 100 métere egyszerűen hihetetlen volt – Origo

Amellett hogy a 19 éves Milák Kristóf világbajnok lett a kvangdzsui úszó-vb-n 200 méter pillangón, megdöntötte a sportág élő legendájának, Michael Phelpsnek a világrekordját. A 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszót a New York Times érte utol Milák Kristóf elképesztő úszása után.

“Persze, kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hisz láttam, hogyan csinálta. Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze, elejétől a végéig – idézi a New York Times Phelpset. – Megtörtént, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot. Megemelem a kalapom előtte.”

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, szerdán. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.

Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg” – mondta Milák arra a kérdésre, milyen érzés megdönteni egy olyan ikon rekordját, mint Michael Phelps.

(M4sport.hu)

Neked Ajánljuk