Pep Guardiola: „megpróbálok megváltozni” – Goal.com

12:01 CET 2022. 03. 07.

A Manchester City tegnap haza pályán magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott a Manchester United otthonában. Pep Guardiola a mérkőzés után higgadtan értékelte csapata teljesítményét:

„Annak ellenére, hogy a második félidő nagy részében csak 2–1-re vezettünk, végig azt éreztem, hogy a kezünkben van a mérkőzés. Azt hiszem úgy játszottunk a második játékrészben, ahogy ilyenkor kell, ugyan kicsit lassabb volt a ritmusunk, mind az első félidőben, de nem lehet egy lendülettel végig szántani egy mérkőzést, ahogy én is, a játékosaim is emberből vannak. Ráadásul a Manchester United az utolsó 8 mérkőzésén nem talált legyőzőre, így véleményem szerint egyáltalán nem érhet minket kritika. Ha úgy érzném, hogy valamit nem jól csináltunk, én lennék a csapat legnagyobb kritikusa, de ma tényleg nagyon profin és jól játszottunk.”

A múlt héten Kevin De Bruyne azt fejtegette, hogy a Bajnokok Ligája kicsit olyan, mint a lottó, egy csapatnak szerencsére is van szüksége, hogy megnyerje, és számára sokkal többet jelent egy Premier League győzelem, mivel ott kitartó munkára, és folyamatosan jó teljesítményre van szükség, és sokkal kisebb a szerencse faktor. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egy újságíró szembesítette a katalán trénert belga játékosa kijelentésével, a szakember így reagált:

“Minden este nyugodtan alszom. Természetesen én is meg szeretném nyerni a BL-t, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a klub legnagyobb sikere mégiscsak az volt, hogy az elmúlt 4 évben háromszor lettünk bajnokok, méghozzá úgy, hogy karrierem legerősebb ellenfeleivel kellett megküzdenünk, többek között a Liverpoollal. Sok csapat néha kicsit bealszik a bajnokságban, nem teszi oda annyira magát pár meccsen, és csak azt veszi észre, hogy a 6., 7. helyen végez, és az Európa Ligában kell indulnia. Nagyon nehéz egy egész szezonon keresztül koncentráltan játszani, és nagyon büszke vagyok rá, hogy nekünk már többször is sikerült.”

Guadiola láthatóan sokkal nyugodtabb, mint az előző években volt, két hete a Tottenham elleni vereség után azt is elmondta, hogy ez miért van:

“Sokat dolgoztam azért, hogy kicsit lehiggadjak, ahogy öregszem, egyre jobban megtanulom élvezni a munkám. A kudarcot is egyre jobban viselem. Nyilván nem szeretek kikapni, nem alszom utána jól, de elfogadom, hogy nem nyerhetünk mindig. És egy-egy vereség után már nem dramatizálom túl a történteket, és nem mondom azt, hogy elvesztettük a Premier League-et. Mert ha az edző negatív, az rossz folyamatokat indíthat be a játékosaiban is.”

Neked Ajánljuk