Orbán összefogott Dybalával – Goal.com

22:41 CET 2022. 03. 11.

Willi Orbán az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója a holland Vivianne Miedemával és az argentin Paulo Dybalával közösen vezeti a Common Goal jótékonysági szervezet akcióját, amely az ukrajnai háború kárvallottjainak megsegítésére irányul.

A cél az, hogy az érintetteket azonnal és hosszú távon támogassák.

„Magyar gyökereim miatt tudom, hogy a környező országoknak a következő hetekben és hónapokban jelentős szerepük lesz” – idézi Willi Orbánt az MTI.  

“Normális esetben csütörtök este a Szpartak Moszkvával kellett volna játszanunk az Európa Ligában. De mint tudjátok, a háború miatt ez nem volt lehetséges. Ukrajnában jelenleg elképzelhetetlen a normális élet, rengetegen vannak veszélyben, milliók menekülnek a szomszédos országokba. Azt hiszem, ezek az események manapság mindannyiunkat megmozgatnak. Ha meg akarunk küzdeni a háború okozta humanitárius válsággal, minden eddiginél fontosabb, hogy közösen álljunk ki és dolgozzunk együtt a rászorulók megsegítéséért. Meggyőződésem, hogy ezt a kihívást csak csapatként tudjuk megoldani. Emiatt úgy döntöttem, hogy csatlakozom a Common Goal mozgalomhoz, és támogatom őket a katasztrófa kezelésében a háború által közvetlenül érintettek érdekében”
– írta közösségi média oldalán Orbán.

Neked Ajánljuk