NL: „A lebonyolítást nagyon eltúlozták” – Santos – Nemzeti Sport

Csütörtökön 20.45-től Spanyolország és Portugália egymás ellen kezdi meg a Nemzetek Ligája A-ligájában a 2. csoport küzdelmeit Sevillában – a mérkőzést az NSO-n élőben követhetik!

 

Fernando Santos még nem látott olyat, hogy egy csapatnak tíz nap alatt kell négy meccset játszania (Fotó: AFP)

 

A Nemzetek Ligája első kiírásának győztese, Portugália, illetve a legutóbbi döntőt Franciaországgal szemben 2–1-re elvesztő Spanyolország rangadójával folytatódik az A-liga, miután a nyitónapon Lengyelország 2–1-re legyőzte Walest.

A spanyolok keretébe Ansu Fati, Marco Asensio és Raúl de Tomás is visszatért, Luis Enrique, szövetségi kapitány Thiago Alcantarára viszont izomsérülés miatt nem számíthat.

„A cél most sem változott, nemcsak a mérkőzést, hanem a sorozatot is szeretnénk megnyerni, de ehhez a maximumot kell nyújtani. A két csapat jól ismeri egymást, mindkettő jól szervezett. Elég megnézni, ellenfelünknek milyen értékes játékosaik vannak, ráadásul fontos trófeákat nyernek, ami motivál minket is” – mondta a Nemzetek Ligája honlapján Luis Enrique.

A portugálok kapitánya, Fernando Santos koronavírus-fertőzés miatt Vitinhára nem számíthat Sevillában, ugyanakkor legnagyobb sztárjai a rendelkezésre állnak.

„Ebben a Nemzetek Ligája-csoportban a világ legjobb csapatai szerepelnek, szóval nehéz dolgunk lesz, de a célunk, hogy megnyerjük. A spanyolok legnagyobb erénye a labdaszerzés, mi viszont szeretnénk továbbmenni azon az úton, amit a világbajnoki pótselejtezőn Törökország és Észak-Macedónia ellen elkezdtünk, az első mérkőzésen azonban nem sok változás valószínű” – jegyezte meg Fernando Santos, aki a portugál szövetség honlapján beszélt a sorozat lebonyolításáról is, hiszen a luzitánok június 2. és 12. között, azaz tíz nap alatt vívnak négy összecsapást.

„Azt gondolom, a lebonyolítást nagyon eltúlozták. Olyat már láttam, hogy valaki tizenkét nap alatt játszik négy meccset, ám olyat nem, hogy tíz nap alatt. Az idény nagyon fárasztó volt, a játékosok csak néhány napja érkeztek, de már három nap után futballozniuk kell. A 72 óra a szezon egy bizonyos részében nem elég, a vége már megvalósíthatatlan lesz” – húzta alá Fernando Santos.

Az A-liga 2-es csoportjának másik mérkőzésén Csehország Prágában fogadja Svájcot 20.45-től.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
20.45:
Spanyolország–Portugália (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
20.45: Csehország–Svájc (Tv: Spíler1)

Neked Ajánljuk