Neymarnak is üzent Lőw Zsolt – Infostart.hu

A szabadság után július 6-án áll újra munkába a párizsi klubnál Lőw Zsolt.

“Akkor ülünk le először a szakmai stábbal megbeszélni az előttünk álló feladatokat. Az első hivatalos edzés két nappal később van, még csak az európai játékosoknak. Akik most a Copa Américán játszanak, később csatlakoznak hozzánk, attól függően, mikor esnek ki válogatottjukkal a tornán” – mondta a másodedző.

Lőw Zsolt elismerte, kell a hosszú pihenő, mert fáraszó éven van túl.

“A tavalyi nyár nagyon megerőltető volt, szellemileg elfáradtam. Rengeteg lehetőség volt, és bár jó, hogy az ember a sok kedvező ajánlat közül válogathat, a bizonytalanság mégiscsak megviseli. Amikor végre eldöntöttem, mit szeretnék, jó ideig a klubok nem tudtak megegyezni egymással, ami alaposan rányomta a bélyegét a nyaramra. Az idei vakáció sokkal nyugodtabb, és már a megszokott környezetbe mehetünk vissza. Ez így teljesen más, mint egy éve” – fejtette ki.

A PSG kerete változik az új szezonra.

“Sok távozó lesz, és alighanem legalább ennyien érkeznek.

A klub helyzete annyiban speciális, hogy nálunk a pénzügyi fair play szabályzatra is oda kell figyelni, nem költhetünk annyit, amennyit szeretnénk. Ettől függetlenül alighanem jelentős változások lesznek a csapatban. A klub vezetői most talán végre belátták, min kell változtatni ahhoz, hogy igazi sikereket érjünk el. A szakmai stábbal gyökeres változtatásokat szeretnénk, Leonardo szemé­lyében új, határozottabb sportigazgatót kaptunk. Bízom benne, hogy ő át tudja verni a vezetőkön, amit elterveztünk.”

Sokakat izgat Neymar helyzete, elképzelhető, hogy a két éve 222 millió euróért megszerzett brazil sztár visszatér Barcelonába. Lőw Zsolt türelmet kért az ügyben.

“Ha tudnám, sem árulhatnám el. Tisztában vagyok az ő és a klub szándékaival is, nyilvánvalóan az álláspontoknak valahol találkozniuk kell. Neymarral a fedélzeten lényegesen nőne az esélyünk arra, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, de…

Azt neki is el kell fogadnia, hogy a sikerért melózni kell,

ugyanolyan motivációval és elszántsággal kell belevágnia a felkészülésbe, mint tavaly. Mire elkezdjük a felkészülést, alighanem kiderül, hol folytatja pályafutását.”

Nyitókép: Twitter/RB Leipzig English ‏

Neked Ajánljuk