Neymar visszatért, be is indult a henger – Brazília gálázva búcsúztatta a Koreai Köztársaságot, s jutott a legjobb nyolc közé – M4 Sport

A brazil válogatott 4–1-re kiütötte a Koreai Köztársaságot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, s bejutott a torna negyeddöntőjébe, ahol a horvát csapat vár rá.

A mérkőzés összefoglalója

Brazília–Koreai Köztársaság 4–1

Neymar: A legjobbakat kívánjuk Pelének, érte is játszunk

Neymar: A legjobbakat kívánjuk Pelének, érte is játszunk

KEZDŐCSAPATOK

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.

szövetségi kapitány

Kezdőjátékosok

Cserék

szövetségi kapitány

Kezdőjátékosok

Cserék

A brazil együttes favorithoz méltón kezdte a mérkőzést, s tulajdonképpen egy félidő alatt le is rendezte a Koreai Köztársaság elleni nyolcaddöntőt – a hetedik percben egy szép támadás végén Vinícius Jr. szerezte meg a vezetést a Selecaónak.

Már a 7. percben vezettek a brazilok Korea ellen

Négy perccel később büntetőhöz jutott Brazília, a sérülésből visszatérő Neymar pedig nem is rontott, elküldte Kim Szung Gyu kapust a jobb oldalra, majd elképesztő higgadtsággal a bal alsóba gurított.

Neymar 11-esével szűk negyedóra után már kettővel mennek a brazilok

Neymar a hetedik találatát jegyezte világbajnokságokon, ezzel beérte az örökranglista élén Carecát, aki pályafutása során szintén hétszer vette be az ellenfelek kapuját.

A 29. percben már Richarlison volt eredményes egy csodálatos támadás végén, amivel a brazilok 3–0-ra vezettek.

Oktatófilmbe illő góllal már hárommal mennek a brazilok

Hét percre rá jött az újabb varázslat, Vinícius zseniális passza után Lucas Paquetá bombázott hét méterről a jobb alsóba.

Brazil focisuli végén bent van a negyedik is Korea ellen

Tite együttese fantasztikusan játszott az első félidőben – ha a szünetben hattal vagy héttel mennek Neymarék, az sem lett volna meglepő, annyi lehetősége volt Brazíliának. A második játékrész elején azért megpróbálkozott az agresszívabb játékkal az ázsiai csapat, a 48. percben Szon Hung Min ziccerénél Alissonnak kellett nagyot védenie.

Hatalmas koreai helyzettel és Alisson védéssel indult a második félidő

A folytatásban több nagy brazil lehetőség is volt, de akadt dél-koreai helyzet is – a 76. percben sikerült megszerezni a „becsületgólt”, Paik Szunk Ho 20 méterről kilőtte a bal felsőt, igaz, a bombájába beleért Casemiro, emiatt Alissonnak esélye sem volt a védésre.

Hatalmas bombagóllal szépített Korea, ezúttal Alisson sem tudott menteni

A hajrában már nem esett több találat, Brazília így nagyon simán, 4–1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol Horvátországgal csaphat össze.

Nyolcaddöntő
Brazília-Koreai Köztársaság 4-1 (4-0)
Doha, 974 Stadion, 43 847 néző, v.: Clement Turpin (francia)
gólszerzők: Vinícius Junior (7.), Neymar (13., 11-esből), Richarlison (29.), Pacquetá (36.), illetve Paik Szunk Ho (76.)
sárga lap: Csong Vu Jong (44.)
Brazília:
Alisson (Weverton, 80.) – Eder Militao (Dani Alves, 63.), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo (Bremer, 72.) – Casemiro – Raphinha, Lucas Pacquetá, Neymar (Rodrygo, 80.), Vinícius Junior (Gabriel Martinelli, 72.) – Richarlison
Koreai Köztársaság:
Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Csin Szu (Honk Csul, a szünetben) – Li Dzse Szung (Li Kang In, 74.), Csong Vu Jong (Szon Dzsun Ho, a szünetben), Hvang In Bom (Paik Szunk Ho, 65.), Hvang Hi Csan – Szon Hung Min, Cso Kue Szung (Hvang I Dzso, 80.)

STATISZTIKÁK

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.

ÁGRAJZ

Nyolcaddöntő

Neked Ajánljuk