Nemzetközi sajtóvisszhang: Sainz az új sztár, Leclerc dühös, Hamilton oroszlán – ORIGO

A nemzetközi sajtó elsősorban a Ferrari “új sztárjának”, Carlos Sainznak az első Forma-1-es sikeréről írt a vasárnapi Brit Nagydíj másnapján, kiemelve a kínai Csou Kuan-jü horrorisztikus balesetét, Lewis Hamilton küzdőszellemét, valamint Sainz csapattársának, a stratégiai döntés nyomán a dobogóról lemaradt Charles Leclerc-nek a dühét.

Nagy-Britannia
Daily Mail:
Carlos Sainz megszerezte első Forma-1-es győzelmét a kaotikus Brit Nagydíjon, miközben Lewis Hamilton dobogóra állhatott Max Verstappen műszaki problémái miatt. A versenyt ugyanakkor beárnyékolta Csou Kuan-jü horrorisztikus balesete.The Sun:
Huh! Micsoda verseny volt! Carlos Sainz diadalmaskodott a Ferrarival.The Telegraph:
Valódi színházi előadás volt ez, kezdve Csou Kuan-jü rémisztő felborulásával, egészen Lewis Hamilton dicsőséges dupla előzéséig. Carlos Sainz valahogy áthámozta magát a tumultuson és megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét.The Guardian:
Az első Forma-1-es győzelem mindig felejthetetlen, és Carlos Sainz minden kétséget kizáróan sokáig emlékszik majd az első diadalára, melyet egy izgalmas és drámai Brit Nagydíjon aratott.The Times:
Csou Kuan-jü csodával határos módon sértetlenül úszta meg a Silverstone-ban elszenvedett horrorisztikus balesetét.

Franciaország
L’Équipe:
Carlos Sainz öröme és Charles Leclerc frusztrációja: kétarcú volt a futam a Ferrari számára.Libération:
A Forma-1 néha ránk zúdít ilyen és ehhez hasonló, happy enddel végződő baleseteket. Ezúttal Csou Kuan-jü volt a szerencsétlenül járt, de végül sértetlen hős, akinek a Brit Nagydíj csupán másodpercekig tartott, miután versenyautója röviddel a rajt után már fejjel lefelé csúszott az aszfalton.

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
Silverstone-i bizonyítvány: Hamilton egy oroszlán, Schumi junior izgatott. A legjobb viszont Leclerc.

Spanyolország
As:
Carlos Sainz megállíthatatlan volt és meghódította Silverstone-t.

La Vanguardia:
Carlos Sainz végre megízlelhette a győzelem édes ízét a Forma-1-ben. Nyolc idény és 150 futam kellett hozzá, de tökéletesen kihasználta a lehetőséget, hogy Silverstone-ban a pole pozícióból rajtolhatott, és kemény küzdelemben a csapattársát, Charles Leclerc-t is megverte.

Ausztria
Kronen Zeitung:
Csou Kuan-jü horrorisztikus balesete ijedtséget okozott.

Svájc
Blick:
Leclerc dühös – Sainz az új sztár: belháború a Ferrarinál.

Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Neked Ajánljuk