Német szövetségi kapitány: Fontos, hogy olyan nagy csapatok ellen tudjuk felmérni, hol tartunk, mint Magyarország – Mandiner

Hansi Flick szerint „Rossi mester nagyszerű munkát végzett, nagyon jó csapatot épített, amelyik ellen igen nehéz helyzetbe kerülni”.

A mieink elleni pénteki Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően még nem a mérkőzés helyszínén, Lipcsében, hanem Frankfurtban tartott sajtótájékoztatót német válogatott. Az online is követhető eseményen a szövetségi kapitány, Hansi Flick és a csapat támadója, Timo Werner válaszolt a kérdésekre – írja az Origo.

A német kapitány elmondta, hogy a rendelkezésükre álló rövid felkészülési időt igyekeztek a legjobban kihasználni, minél jobban megtervezni az edzéseket.

„A kedd délelőtti edzést le is mondtuk, hogy több idejük legyen pihenni a játékosoknak. Elsősorban a védekezést gyakoroltuk, a tolódást, a pontrúgásokat. Gyakoroltuk a támadásokat, szeretnénk majd nyomás alá helyezni a magyar csapatot” – mondta a szakvezető, aki elmondta, ahogy mindig, ezúttal is kíváncsi volt a játékosok véleményére.

Hiányzók

A német válogatott két játékosa, az első számú kapus és csapatkapitány, Manuel Neuer, valamint müncheni klubtársa, Leon Goretzka  is kidőlt szerdán koronavírus-fertőzés miatt. Pótlásukról már gondoskodott a stáb, és az is eldőlt, hogy ki fog a kapuban állni.

„A kapuban Marc-André Ter Stegen fog állni. Soha nem tudhatjuk, mi történhet, de tisztában vagyunk vele, hogy ilyen Katarban is előfordulhat velünk. Ezért van itt az egész keret, hogy mindenki mindenre fel tudjon készülni. Folyamatosan kommunikálunk az edzőkkel, és nagyon örülünk, hogy a behívott játékosok, Oliver Baumann és Maximilian Arnold edzésben voltak, nem pedig nyaralásból kellett behívnunk őket. Ők a múltban is fantaszitkusan teljesítettek, akkor is tökéletes profizmussal álltak a feladathoz, ha tudták, hogy nem fognak pályára lépni.”

Készülés Katarra

A német csapat már a novemberi katari világbajnokságra is készül, ezért jó kérdés, hogy számukra milyen súllyal, téttel bír a Nemzetek Ligája. Mint mondta:

„A legfontosabb, hogy rendesen irányítsuk az edzésmunkát,

nagyon fontos, hogy olyan nagy csapatok ellen, mint Magyarország tudjuk felmérni hol tartunk.

Rossi edző nagyszerű munkát végzett, nagyon jó csapatot épített, amelyik ellen igen nehéz helyzetbe kerülni.Nagyon komoly teljesítmény lenne, ha meg tudnánk nyerni a csoportot, és bejutnánk a Nemzetek Ligája döntőjébe.”

Flick elmondta, hogy szinte biztosan ki fogja használni mind az öt cserét, hogy minél több játékosa pályára léphessen, köztük várhatóan csereként szerepet kap a Southampton 20 éves védője, Armel Bella-Kotchap is.  Arról, hogy Manuel Neuer távollétében ki lesz a csapatkapitány, azt mondta, hogy várhatóan az, aki a legtöbb meccset játszotta a nemzeti csapatban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Neked Ajánljuk