NB I: elhalaszthatják az FTC–Puskás Akadémia meccset; változás a 2. fordulóban – Nemzeti Sport

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Versenybizottságának több határozata is született csütörtökön a 2022–2023-as labdarúgó NB I-es idénnyel kapcsolatban.

Még tart a Városi Stadion pályájának felújítása Mezőkövesden (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Az MLSZ Versenybiztosságának legfrissebb határozatai szerint a 2022–2023-as NB I-es idény 2. fordulójában felcserélődik a pályaválasztói jog a Mezőkövesd és a Kisvárda között: utóbbi látja vendégül előbbit a második körben, míg a 13. fordulóban Mezőkövesd–Kisvárda mérkőzést rendeznek.

Ennek oka az lehet – amint arról a Mezőkövesd hivatalos honlapja beszámolt – hogy még tart a kövesdi Városi Stadion pályájának felujítása. 

Emellett arról is határozat született, hogy ha a címvédő Ferencváros eljut a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik köréig, s ott 2022. augusztus 2-án, kedden lép pályára, akkor a Puskás Akadémia elleni, 1. fordulóra tervezett (július 31.) hazai bajnokiját elhalasztják az úgynevezett 3 napos szabály miatt. A mérkőzés új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni. 

A fenti bajnoki mérkőzés halasztása esetén az MLSZ Versenybizottsága az 1. fordulóban a Kisvárda–DVSC, Paks–Mol Fehérvár FC mérkőzések kezdési időpontját is módosítja.  

Neked Ajánljuk