MU: megegyeztek a Barcával, már „csak” De Jongot kell meggyőzniük – sajtóhír – Nemzeti Sport

Fabrizio Romano legfrissebb információi szerint a Manchester United megegyezett az FC Barcelonával Frenkie de Jong átigazolási díjáról, de a holland labdarúgót még meg kell győznie arról, hogy érdemes az Old Traffordra szerződnie.

Úgy tűnik, Frenkie de Jongnak nincs jövője a Barcelonánál (Fotó: AFP)

Az átigazolási ügyekben mindig jól értesült Fabrizio Romano úgy tudja, a Manchester United és a Barcelona 75 millió eurós (plusz 10 millió bónusz) vételárban állapodott meg egymással, így már csak a játékossal kell megegyeznie a személyes feltételekről, ami legfőképpen azért nem lesz egyszerű, mert De Jong továbbra is szeretne a Barcánál maradni.

Kérdés, mikor sikerül más belátásra bírni. A Barcelona a saját eszközeivel mindent megtesz, a Mundo Deportivo értesülései szerint csütörtökön tájékoztatta is a holland középpályást, hogy szeretné értékesíteni. Amennyiben a szép szó nem használ, akkor első drasztikus lépésként elképzelhető, hogy a klub nem viszi magával De Jongot az egyesült államokbeli nyári túrájára.

A Barcelona a nagyon magas fizetése miatt szeretne mindenképpen megválni a 25 éves futballistától. A Cadena SER rádióadó úgy tudja, a katalán egyesületnek körülbelül 40 millió eurót kellene felszabadítania ahhoz, hogy megfeleljen a pénzügyi fair play követelményeinek, és be tudja regisztrálni a keretébe Franck Kessié-t, Andreas Christensent és a szerződést hosszabbító Sergi Robertót. (És akkor az ugyancsak új megállapodást aláíró Ousmane Dembéléről, valamint Raphinháról még nem is beszéltünk… Sem Jules Koundéról és Robert Lewandowskiról, akiket szintén szeretne megszerezni a Barca a nyáron.) De Jong eladásával a klub hozzávetőlegesen 42 millió eurót takaríthatna meg.

A holland középpályás a hírek szerint csak abban az esetben maradhatna a gránátvörös-kékeknél, ha beleegyezne a fizetéscsökkentésbe, erre azonban egyáltalán nem nyitott, már csak azért sem, mert a Barcelona nagyjából 17 millió euróval még mindig tartozik neki.

Neked Ajánljuk