Mindenben a legjobbra törekedtél – Kulcsár Krisztián köszöntője – Index.hu

Kedves Ágnes!

Olyan kerek jubileumhoz érkeztél, amely keveseknek adatik meg. A földkerekség rangidős olimpiai bajnokaként 100 éves lettél.

Hálásak vagyunk az érdemekért, amiket gazdag életed során mindkét hazád, az olimpiai mozgalom és a tornasport érdekében fejtettél ki; egyedülálló életutad különös büszkeséggel tölti el a magyar olimpiai család tagjait.

Aminek nekikezdtél, mindenben a legjobbra törekedtél.

Minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja vagy. Olimpiai játékokon ötször szólt érted a magyar himnusz, és a magyar tornasport összesen 40 olimpiai érméből tízben volt részed, amivel oroszlánrészt vállaltál abban, hogy eredményességben a torna ötödik helyen legyen a magyar olimpiai rangsorban.

Edzőként, tanárként generációkkal szerettetted meg a sportágat, alapokat adva a fiataloknak, útmutatást a legjobbaknak, szaktudást a tanárjelölt hallgatóknak.

Tetted mindezt Magyarországon és Izraelben. A nácizmus és a kommunizmus sötét évtizedei, előbb a második világháború, majd az 1956-os forradalom tragikus időket jelentettek a családodra nézve Magyarországon. Melbourne után Izraelben telepedtél le, de soha nem felejtve szülőhazádat megtartottad a magyar identitásodat. Az elmúlt évtizedekben kétlaki lettél, és boldogság, hogy e jeles évfordulón itthon köszönthetünk.

A nemzetközi olimpiai család doyenjeként az olimpiai mozgalom és a tornasport olyan világszerte elismert és szeretett tagja vagy, aki életútjával, soha meg nem szűnő aktivitásával és átható derűjével példakép mindannyiunk számára.

Több mint nyolc évtizedes pályafutásoddal méltán érdemelted ki a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a hazai és nemzetközi tornasport legmagasabb szintű elismeréseit, és büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja vagy.

Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel gratulálok 100. születésnapod alkalmából.

Isten éltessen jó egészségben, boldogságban!

Kulcsár Krisztián,
a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

Neked Ajánljuk