Michael Schumacher együtt néz futamokat korábbi ferraris főnökével – Index.hu

2021.05.07. 09:27 Módosítva: 2021.05.07. 09:34

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) jelenlegi elnöke nemrég a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy milyen a mostani kapcsolata Michael Schumacherrel.

Nagyon személyes téma. Michael nagyon súlyos síbalesetet szenvedett 2013. december 29-én, amely – mint mindenki tudja – fogyatékossághoz vezetett. Több mint hét éve küzd a családjával együtt a fejlődés érdekében. Fontos, hogy továbbra is ezt tegye

– mondta a német lapnak Jean Todt, aki többet nem igazán szeretne elárulni Schumacher állapotáról.

A francia sportvezető azonban annyit elmondott, hogy havonta kétszer is találkoznak, néha régi futamokat néznek együtt. Legutóbb Michael Schumacher 2000-es szuzukai győzelmét nézték újra.

Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok legenda fia szerinte fejlődik, jó úton jár a száguldó cirkuszban.

22 éves, és a Formula–1-ben vezet. És nem azért, mert Schumacher a neve, hanem mert gokartversenyeket és Formula–4-es versenyeket is nyert, egészen az F2-ig bezárólag

– fogalmazott Todt, aki szerint a fiatal versenyző már megszokta a nyomást.

Amikor rajtad van a sisak, elfelejted a neved. Csak akkor jut eszedbe ismét, amikor kiszállsz az autóból. Csodálatos fiú, alázatos, nem helyezi magát előtérbe. Nagyra értékelem őt és a barátságunkat. 

(Borítókép: Clive Mason / Getty Images Hungary)

Neked Ajánljuk