Menesztette orosz pilótáját a Forma-1-es Haas – 444.hu

Távozik a Forma-1-ben szereplő Haas istállótól az orosz Nyikita Mazepin.

Az amerikai tulajdonban álló csapat szombaton megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál.
Fotó:
MARK THOMPSON/Getty Images via AFP

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel. Az F1-es pilóta apja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is.

A Sky televízió információi szerint Mazepin helyére az amerikai-brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezik a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A Forma-1-es világbajnoki idény március 20-án rajtol Bahreinben, de Oroszországot már nem fogja érinteni, mivel a szervezők minden szerződésüket felmondták az oroszokkal. (MTI, BBC)

Neked Ajánljuk