Megvan a Barcelona új edzője – Index.hu

Ideiglenesen Sergi Barjuan veszi át az FC Barcelona irányítását – jelentette be a klub a hivatalos oldalán. A csapat szerda késő este menesztette Ronald Koeman vezetőedzőt, miután az együttes 1–0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában, amivel négy bajnoki mérkőzés alatt a harmadik vereségét szenvedte el és visszacsúszott a tabella 9. helyére.

Sergit nem kell bemutatni a Barcelona-drukkereknek, az egykori balszélső 460 meccsen viselte a gránátvörös-kékek szerelését, a kilencvenes években összesen 9 trófeát szerzett a csapattal. 2002-ben az Atlético Madridhoz igazolt és onnan vonult vissza 2005-ben. Eddig a Barca B csapatát edzette, korábban megfordult az ifi B-nél, aztán a Recreativo Huelvánál, az Almeríánál és a Mallorcánál is, valamint Kínában is eltöltött két évet.

A 49 éves szakember csak arra az időre veszi át a felkészítést, amíg a klub nem talál hosszú távú megoldást Koeman helyére. Egybehangzó spanyol sajtóinformációk szerint egy másik klublegenda, Xavi Hernández ülhet majd le a kispadra, amint véglegesítik a szerződésbontást jelenlegi, katari klubjával.

Neked Ajánljuk