Max Verstappen volt a leggyorsabb a silverstone-i harmadik szabadedzésen! – Motorsport.com – HU

Jó időjárási körülmények között vette kezdetét a Brit Nagydíj harmadik szabadedzése, azonban az FP3 kezdete előtt 80 százalékos esélyt “jósoltak” arra, hogy esni fog az időmérő előtti utolsó edzésen.

Az első szabadedzésen Bottas, a másodikon pedig Sainz bizonyult a leggyorsabbnak, és mivel az FP1-en nem tettek meg sok kört a pilóták a nedves pálya miatt, ezért ezúttal is nagy volt a forgalom a pályán, a legtöbben rögtön a pályára hajtottak.

Az első körök után Leclerc állt az élre egy 1:29.4-es idővel, mögötte Perez, Russell, Hamilton, Sainz és a két Alfa Romeo jött, Verstappen pedig ekkor még mért idő nélkül, a garázsban állt harmadmagával, a többiek pedig a lágy vagy a kemény gumikon rótták a köröket.

Még több F1 hír:

A közvetítésben jól látszott, hogy a Mercedes és a Ferrari továbbra is erősen delfinezik, Sainz emiatt le is ment a pályáról a Copse-nál, miközben Leclerc gyorsan visszavette Pereztől az első helyet egy 1:29.0-s idővel.

Féltávnál már Verstappen állt az élen, míg Lewis Hamilton követte őt a második helyen. A két Ferrari már három tizedes hátrányba került a vezető Verstappenhez képest, de George Russell is befért még Sergio Perez elé.

Hamilton olyannyira megtalálta a formáját, hogy féltávnál egy tizedre megközelítette Verstappen idejét, ráadásul használt, 12 körös lágyakon, megfűszerezve egy középső lila szektorral. Perez leginkább a harmadik szektorban vesztett sokat, a mexikói nagyon nem érezte a pálya utolsó részét.

A mezőny nagy része a lágyakon tesztelt, míg a közepeseket a két McLaren erőltette a legjobban.  25 perccdl a vége előtt Perez és Russell is néhány csepp esőt jelentett, a pálya felett megindultak a felhők és egyre sötétebbek lettek.

Russell közben szorgosan gyűjtötte a köröket, mialatt a pattogásról jelentett. Az autó sokkal stabilabban mozgott, mint idén bármikor, de teljesen nem tűnt el a jelenség, de a Mercedes ezzel komoly esélyekkel vághat neki a kvalifikációnak.

Leclerc bő negyedórával a vége előtt 2 ezreddel futott lassabb köridőt, mint Verstappen. A holland azonban egyből rákontrázott és egy 1:27.901-es idővel majdnem félmásodpercet adott saját legjobb idejének. A holland autóját nagyon jól állította be a Red Bull.

Az utolsó tíz percre aztán rákapcsolt Perez is és feljött csapattársa mögé, Leclerc azonban kereste a tempót a Ferrarival.  Cunoda panaszkodott az autóra a harmadik szabadedzésen is, ugyanis a silverstone-i pálya minden gyengeségét kihozta az AlphaTaurinak.

Az élen végül Verstappen zárt magabiztosan, a hollandot csapattársa, Sergio Perez és Charles Leclerc követte. A negyedik helyen Russell, az ötödiken Hamilton végzett.

Verstappent kifütyülték Silverstone-ban, Horner meglepődött…


Nézzük meg, hogyan fest egy kör a virtuális silverstone-i pályán a Mercedesszel!

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk