Marco Rossi: Megszűnnek a nehézségek, ha a játékosok a saját hazájukat képviselik – Origo

Tíz napon belül negyedik meccsére készül a magyar labdarúgó-válogatott, amelyik kedden este Wolverhamptonban lép pályára az angolok ellen.

“Tíz nap alatt a negyedik mérkőzést játszunk, ehhez még klubszinten sem szokhattak hozzá a játékosok. Nagyon nehéz lesz a negyedik meccs, és nincs túl sok lehetőségünk a csapat forgatására, de amikor a játékosok a saját hazájukat képviselik, megszűnnek a nehézségek” – idézi Marco Rossi szövetségi kapitányt a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos Twitter-oldala.

A magyar kapitány szerint angol kollégája, Gareth Southgate nem fog sokat változtatni az olaszok elleni kezdőcsapaton, “nekünk azonban nincs olyan mély keretünk, hogy ezt megtehessük”.

Rossi kitért az őszi vb-selejtezőn játszott két csapat londoni egymás elleni 1-1-es találkozójára, ahol a mienknél sem Szalai Ádám, sem Ádám Martin nem léphetett pályára.

Szalai Ádám (9) elnyűhetetlenül harcol a válogatott mezébenFotó: Csudai Sándor – Origo

“Azon a találkozón az ellenfél fizikai fölénye miatt szenvedtünk sokat, most más a helyzet. Szalai Ádám a németek ellen többet futott, mint bármelyik másik középpályásunk, elképesztő teljesítményt nyújtott a csapatért. Nem mindenki futball-tudós, viszont szinte mindenki annak gondolja magát, amikor a teljesítményét bírálja, sokan nem értékelik és nem látják mindazt, amit a társakért tesz. Ádám Martin jól szállt be Németország ellen, egyre jobban beilleszkedik a csapatba, de egyszer kérdezzék meg tőle, hogy saját bevallása szerint hány percet bírna ezen a szinten játszani. Minden döntésemnek megvan az oka, nem érzelmi alapon kapnak játékperceket a futballisták” – mondta Rossi hozzátéve, hogy ennek ellenére olyan, mintha a fiai lennének a játékosok.

A magyar csapat hazai idő szerint kedden este 20.45-től lép pályára a Wolverhampton Wanderers otthonában, a Molineux Stadionban az Eb-ezüstérmes angolok ellen.

Neked Ajánljuk