Man. United: az idény végéig Rangnick a menedzser – hivatalos – NSO – Nemzeti Sport

Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek, az idény végéig Ralf Rangnickot bízták meg a Manchester United irányításával – számolt be róla az angol futballklub a hivatalos honlapján.


Hirdetés

Ralf Rangnick hamarosan munkába áll Manchesterben (Fotó: AFP)

A 63 esztendős német szakember szerződése menedzserként a 2021–2022-es évad végéig szól, majd a nyártól két éven át tanácsadói szerepet tölt be az angol klubnál.

A Manchester United közleménye hozzáteszi, amíg Rangnick munkavállaláshoz szükséges vízumát megszerzik, addig továbbra is az Ole Gunnar Solskjaer menesztése után átmeneti jelleggel kinevezett Michael Carrick irányítja a csapat felkészülését.

Rangnick kinevezését már a múlt héten megjövendölte a brit sajtó. Vezetőedzőként korábban dolgozott a VfB Stuttgartnál, a Hannovernél, a Schalkénál és az RB Leipzignél is. Fontos szerepe volt a Red Bull által szponzorált klubok (RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino) felépítésében és felvirágoztatásában. A lipcseiek vezetőségében többször is vállalt különböző sportvezetői feladatokat. Vezetőedzői pályafutása során a Salzburg élén két osztrák bajnoki címet és két Osztrák Kupát nyert, míg a Schalkéval egy Német Kupát és egy Német Szuperkupát zsebelt be. Bár edzőként a legmagasabb szinten még nem nyert nemzetközi trófeákat vagy bajnoki címet, taktikai felfogásából, játékstílusából a legnagyobb jelenkori trénerek is merítenek, mint például Thomas Tuchel vagy Jürgen Klopp.

A Manchester United a hivatalos bejelentése végén köszönetet mondott a Lokomotiv Moszkvának, amiért hozzájárult ahhoz, hogy Rangnick Manchesterben folytathassa a munkáját. Arról nincs hír, hogy az angol klub milyen kondíciók mellett szerződtette a szakembert az orosz egyesülettől.

A Manchester United a Premier League-ben tizenhárom forduló után a nyolcadik helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig már biztossá tette helyét a legjobb 16 között.

Neked Ajánljuk