Magyar Kupa: Klubtörténelmet írt a Paks! – Goal.com

19:07 CET 2022. 03. 01.

Szabó János fejese döntött a harmadosztályú Kazincbarcika ellen.

A MOL Magyar Kupa első negyeddöntőjében az egyetlen még versenyben lévő harmadosztályú csapat, a Kazincbarcika fogadta a Paksot.

A két együttes szezonbeli hatékonyságát nézve gólgazdag mérkőzésnek ígérkezett az összecsapás, hiszen a hazaiak 23 NB III-as bajnokijukon 71, míg a vendégek 22 NB I-es meccsen 56 gólt rúgtak eddig.

Az ukrajnai háborús helyzet miatt mindkét csapat fehér „peace”, azaz béke feliratú pólóban futott ki a gyepre, ennek ellenére meglehetősen harcias kedvükben voltak a felek, hiszen az első játékrész kisebb paksi helyzetek mellett jónéhány ápolással telt el. A 26. percben a vendégeknél fejsérülés miatt Kinyik Ákost le is kellett cserélni, a védő a szünetben a hírek szerint nem igazán tudta, hol van, így a mentőnek kellett elvinnie a pályáról.

A kemény belépők sora folytatódott a második játékrészben is, az 56. percben az első félidőben a Kinyik helyére beálló Tamás Olviért kellett hordágyon levinni, és ő sem tudta folytatni a játékot.

Egy óra elteltével élénkült fel jobban a találkozó, főképp Bognár György együttese veszélyeztetett, amely a második féldiőben már az NB I-es gólkirály-jelölt Ádám Martinnal a fedélzetén rohamozott.

A paksi nyomásnak a 73. percben meg is lett az eredménye, egy jobb oldali szöglet után a labda egy hazai játékos hátáról pattant kapu felé, amit Megyeri még bravúrral a felsőlécre tolt, ám az érkező Szabó János már zavartalanul fejelhetett a hálóba.

A hajrában Böde Dániel kétszer is lezárhatta volna a találkozót, ám előbb a Megyeriről kipattanó labdát lőtte az üres kapu mellé, majd a hazai hálóőr védte bravúrral a támadó közeli próbálkozását.

A Paks így szűken, de továbbjutott az elődöntőbe, ahol története során még nem járt az együttes.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő
Kazincbarcika-Paks 0-1
gól: Szabó J. (73.)

Neked Ajánljuk