Lionel Messi megdöntötte Pelé rekordját; Neymar kiakadt – Index.hu

Az abszolút favoritnak számító Argentína már a 14. percben megszerezte a vezetést Bolívia ellen: Lionel Messi egy csel után pazarul tekert 18 méterről a kapu jobb oldalába. Kis kötény, remek helyzetfelismerés, pazar kivitelezés.

Mutatjuk:

Lionel Messi nagyszerű gólja Bolívia ellen

A 64. és a 88. percben is betalált Lionel Messi, ezzel beállította a végeredményt (3–0). Az argentin támadó így már 79 válogatottbeli gólnál jár, amivel megelőzte a brazil ikont, Pelét, aki 77-szer volt eredményes címeres mezben. Immár Messi a legeredményesebb dél-amerikai futballista, a jelenleg aktív játékosok közül Neymar követi őt 69 góllal. A 111 találatnál járó Cristiano Ronaldótól azonban mindketten elég messze vannak.

A fent említett Neymar is betalált pénteken éjszaka: Brazília odahaza 2–0-ra verte Perut, a PSG sztárjátékosa góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A brazilok eddig mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték a selejtezőben, az argentinok öt győzelemmel és három döntetlennel a másodikok. Neymar a jó szereplés ellenére sem volt elégedett, a lefújás után a brazil állami televíziónak így fogalmazott:

Nem tudom, mit kell még tennem ebben a mezben, hogy az emberek tiszteljenek…

Uruguay is közelebb lépett a vb-szerepléshez, egy 92. percben szerzett góllal legyőzte a nagy rivális Ecuadort, ezzel feljött a harmadik helyre. Kolumbia ugyan magabiztosan verte Chilét, mégis a találkozó egyik legemlékezetesebb jelenete Rafael Santos Borré kihagyott ziccere. 

A világbajnoki selejtezők októberben folytatódnak, Dél-Amerikából négy csapat jut ki automatikusan a 2022-es katari vb-re.

(Borítókép: Lionel Messi készül lövésre a Bolívia elleni világbajnoki selejtezőn. Fotó: Juan I. Roncoroni / Getty Images Hungary)

Neked Ajánljuk