Lezárták a nyomozást Szilágyi Liliána bántalmazásának ügyében – Mandiner

A rendőrség szerint bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani.

A rendőrség szerint három alkalommal vették fel a kapcsolatot Szilágyi Liliánával, ő azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen, ezért az ügyben indult vizsgálatot lezárták – adta hírül az RTL.

Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg édesapját, a korábbi olimpikon úszó Szilágyi Zoltánt.

A sportoló az Elviszlek magammal című műsor december 29-én megjelent adásában beszélt arról, amit gyerekként át kellett élnie, majd közösségi oldalán is megosztotta a történetet, miszerint Szilágyi Zoltán őt, édesanyját és a húgát is

rendszeresen és sokféleképpen bántalmazta. 

Az ügyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) is kivizsgálta, ennek eredményként megállapították, hogy Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig nemkívánatos személynek nyilvánította a rendezvényein.Szilágyi Zoltán nyílt levélben reagált az ellene felhozott vádakra, aki később kisebbik lánya, a szintén úszó Szilágyi Gerda nyílt levélben védett meg.

Az RTL azzal a kérdéssel fordult a rendőrséghez, hogy tett e bárki feljelentés az ügyben, illetve indult e hivatalból eljárás.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában

bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani,

ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította” – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Neked Ajánljuk